Nieuws

ZomerAcademie

Artistiek. Grensverleggend. Biotoop.
Het zijn drie woorden waarmee je de ZomerAcademie zou kunnen omschrijven.
Al zijn verfrissend, intens en verstorend eveneens van toepassing.
 
Al twintig jaar slaan De Veerman en Destelheide de handen in elkaar om een 100-tal creatieve makers een kader te bieden waarbinnen zij zich kunnen onderdompelen in een kunstdiscipline.

Met ateliers zoals hoorspelen en klankverhalen, zeefdrukken, collectief theatermaken en animatiefilm is het een niet te missen ervaring voor creatieve zielen. Nieuw dit jaar: letterzetten! Perfect voor iedereen die zijn eigen woorden altijd al vereeuwigd wilde zien. 

Ateliers die wij met plezier zouden volgen: 

  • schrijven met Bernard Dewulf. Het is hoogst uitzonderlijk dat Benard Dewulf een cursus begeleidt, dus dit is een uitgelezen kans. Je onderzoekt samen de mogelijkheden van taal en schrijven. Als dichter, columnist, toneelschrijver, essayist en prozaschrijver kan Bernard Dewulf je zeker wat bijbrengen! 
  • songwriting met Joachim Gys en Martine De Kok. Beide zijn creatieve duizendpoten en bieden jarenlange ervaring als bouwstenen tijdens hun atelier.
  • letterzetten met Niels Goovaerts en Thomas Gravemaker. Mag het in deze snelle digitale wereld soms wat langzamer? Wil je jouw teksten letter per letter tot leven wekken? Ontdek de materialen van het letterzetten en ga daarna zelfstandig aan de slag.

Wil je niet artistiek-creatief bij het handje gehouden worden en zoek je uitdagingen om bij te tanken? Dan is de ZomerAcademie een aanrader. 

ZomerAcademie is toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar met creatieve energie. Alle informatie, inspiratie en inschrijfopties vind je vanaf nu op zomeracademie.be

Gepubliceerd op

6 feb. 2020