poëzieworkshops

Creativiteit ontwikkelen en kennismaken met taal als kunstvorm, ligt aan de basis van ons poëzieaanbod voor middelbare scholen.

We hebben een aanbod aangepast aan alle graden van ASO, TSO, BSO en BUSO. Elke workshop is een volwaardig lesprogramma.

Ons aanbod is divers: van korte workshops tot langere trajecten om jouw leerlingen de pracht van poëzie bij te brengen. . 

Een workshop bestellen kan door te mailen naar post@creatiefschrijven.be.

 

Poëzieweekworkshop

(KORT, 2u)

Het thema van gedichtenweek staat in deze workshop centraal. Je leerlingen lezen samen gedichten, leren filosoferen en ontdekken dat poëzie schrijven echt wel iets voor hen is.

Stuur zeker je geschreven gedichten in voor onze gedichtenwedstrijd Soet!

 

Ontdekkingstocht door de wereld van de poëzie 

(LANG, 1 dag)

Elke dichter was ooit ook een lezer die verliefd werd op poëzie. Op dat avontuurlijke domein vond hij zijn eigen weg tijdens lange trajecten over grote boulevards en groene avenues, hoofdstraten, gevaarlijke kruispunten en afwijkende zijwegen, moeilijk begaanbare paadjes en donkere steekjes.

Peter Holvoet-Hanssen neemt je als een kaperskapitein mee op een ontdekkingstocht door de wondere wereld van de poëzie. Met zijn jarenlange ervaring als enthousiast poëzie-promotor in het middelbaar onderwijs is hij de ideale gids!Elke workshop van Peter Holvoet-Hanssen is aangepast aan jouw lessenpakket!

FOCUS: Kracht van het woord - Jezelf uitbeelden via woord en klank

 

GeSlamT

(LANG, 1 dag, 100 leerlingen)

Slam is niet meer weg te denken uit de hedendaagse poëziescène. Wil jij je leerlingen ook kennis laten maken met hedendaagse performance-poëzie? Wij sturen professionele slammers naar jouw school, die je leerlingen met tips en tricks inleidt in de boeiende wereld van de SLAM!
Vier groepen gaan samen de uitdaging aan en battelen tegen elkaar op. Wie heeft de beste tekst geschreven en wie zet de beste performance neer? Een applausmeter hakt de knoop door.

Videopoem

(LANG 2,5 dag)

Onder de professionele begeleiding van een videokunstenaar ga je met je leerlingen aan de slag. Je leerlingen schrijven eigen gedichten en vertalen deze naar een poëtische beeldtaal. Woord en beeld gaan hand in hand in deze workshop. Een eenvoudige smartphone of tablet is al wat je nodig hebt om de 21st century skills van je leerlingen uit te dagen.

 

Workshop gevonden? 

Een workshop gevonden die jou aanspreekt? Fijn!

Alle praktische informatie (hoeveel kost een workshop, wat moet ik voorzien, hoe kan ik annuleren) vind je hier. 

Klaar om eraan te beginnen? 
Een workshop bestellen kan heel makkelijk: mail naar post@creatiefschrijven.be

 

Nog even ons ander aanbod bekijken? 

Ontdek ook onze prozaworkshops voor middelbare school en ons aanbod voor lagere school