Proza ateliers

Creativiteit ontwikkelen en kennismaken met taal als kunstvorm, ligt aan de basis van onze ateliers proza voor middelbare scholen.

We hebben een aanbod aangepast aan alle graden van ASO, TSO, BSO en BUSO. Elk atelier is een volwaardig lesprogramma.

Ons aanbod is divers: van korte ateliers tot langere trajecten om jouw leerlingen de pracht van poëzie bij te brengen.

Een atelier bestellen kan door te mailen naar post@creatiefschrijven.be.

 

DIY ZINE | 1ste Graad

Tijdens dit atelier maken je leerlingen een Zine, een zelfgemaakt boekje vol creatieve verhalen, boeiende perspectieven, collages en/of illustraties. Ze zijn de speeltuin voor jong literair en grafisch talent. Het eindresultaat is een statement waar iedereen een stukje van zichzelf kan laten zien.

Leerdoelen: Gebruik van beeld en me­dia om zichzelf op een persoonlijke manier uit te drukken. Actief omgaan met cultuur en kunst die hen om­ringen.

 

BEYONCé vs. SHAKESPEARE | 2de Graad

Wat hebben Shakespeare en Beyoncé met elkaar gemeen? Ze hebben het allebei over de liefde, en gebruiken daar poëzie voor. In dit atelier verkennen we alle hoeken van het hart. Hoe leg je gevoelens in woorden? We vergelijken hedendaagse songs met klassieke sonnetten en gaan op zoek naar nieuwe metaforen voor de liefde in al haar vormen. 

Leerdoelen: Gedichten schrijven naar analogie van voorbeelden. Poëzie als medium om gevoelens, stemmingen en verlangens weer te geven.

 

STARTVERHAAL | 3de Graad

Elk boek begint met een goede pitch. Elke dag passeren meer dan 100 niet geschreven verhalen, in de krant, sociale media, op de bus, in je eigen hoofd. Aan jou om ze te vinden.  In dit atelier zoeken de leerlingen naar een begin, een aanzet en een verhaalidee in 55 woorden. Deze pitch wordt de basis van het bouwplan, daarna komen andere verhaalelementen aan bod. Personages, verhaalboog, locatie, … we zetten je leerlingen op weg naar een knallend (eerste) kortverhaal. 

Leerdoelen: Toepassen van enkele basisconventies voor het opstellen van een eigen verhaal: een logische opbouw gebruiken; een inleiding en afronding schrijven.

 

JEUGDBOEKENMAAND

Voor Poëzieweek en Jeugdboekenmaand stoomt Creatief Schrijven Jong elk jaar een nieuw atelier klaar in thema met gedichtenweek/maand van de jeugdliteratuur. Benieuwd naar welke ateliers gecreëerd worden voor poëzieweek en Jeugdboekenmaand? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of stuur een mail naar post@creatiefschrijven.be.

 

______________

Praktisch
Het atelier gaat door in een klaslokaal bij jou op school. We verwachten dat een leerkracht steeds aanwezig blijft. Je voorziet een computer met beamer of smartboard.

Wij bezorgen je een materialenlijstje voor het atelier. Bijkomend materiaal brengen wij mee.

Prijzen
Een atelier duurt twee lesuren (100 minuten) en kost 185 euro, exclusief vervoersonkosten.

Atelier aanvragen
Een atelier aanvragen kan via mail (post@creatiefschrijven.be) of
telefonisch: 03 229 09 90

Een atelier op maat? Dat kan ook! Mail je aanvraag naar post@creatiefschrijven.be.

Annuleren
Tot 3 weken voor datum: 25 euro administratiekost.
Laatste 5 werkdagen: helft van de prijs.

 

Nog even ons ander aanbod bekijken? 

Ontdek ook onze poëzieateliers voor middelbare school en ons aanbod voor lagere school