prozaworkshops

Creativiteit ontwikkelen en kennismaken met taal als kunstvorm, ligt aan de basis van onze workshops proza voor middelbare scholen.

We hebben een aanbod aangepast aan alle graden van ASO, TSO, BSO en BUSO. Elke workshop is een volwaardig lesprogramma.

Ons aanbod is divers: van korte workshops tot langere trajecten om jouw leerlingen de pracht van poëzie bij te brengen. . 

Een workshop bestellen kan door te mailen naar post@creatiefschrijven.be.

 

Kick-off Nanowrimo

Korte workshop (2u)

November is nationale roman schrijfmaand. Ga met je klas of school de uitdaging aan! Het opzet schrijf in één maand een roman van 50.000 woorden. In 1999 werd het project in San Francisco opgestart. Meer dan 100.000 leerlingen nemen jaarlijks deel. 

Laat je tijdens deze workshop inspireren door schrijvers, krijg gerichte opdrachten en schrijftips en maak je leerlingen enthousiast om dagelijks te schrijven. Wie weet krijgen ze zo permanent de schrijfkriebels te pakken!

https://www.nanowrimo.org/

 

Boekvlog

Lange workshop (1 dag)

Tijdens deze workshop krijgen je leerlingen tips en tricks mee om hun eigen boekvlog te starten.

Wat is dat nu boekvloggen? Booktuben, bloggen in bewegende beelden, is heel populair bij jongeren tussen de 15 en de 25 jaar.  Jongeren die graag lezen inspireren andere lezers.  Want waar vind je als jonge lezer informatie om een nieuw boek te ontdekken? Door elkaar tips te geven! Jongeren van vandaag tippen elkaar met young adult, sciencefiction, magie, … . Want graag lezen begint met het juiste boek voor jou.

 

Maak je eigen zine

Lange workshop (2,5 dag)

Tijdens dit traject maken je leerlingen een eenmalig magazine: een Zine dus. Zines (zoals in ‘magazine’ of ‘fanzine’) zijn zelfgemaakte boekjes met teksten, collages en/of illustraties. Ze zijn de speeltuin voor jong literair en grafisch talent. Ze worden in eigen beheer uitgebracht, vaak met behulp van een ouderwets kopieerapparaat.

 

Graphic novel

Lange workshop (2,5 dag)

We inspireren je leerlingen met bestaande graphic novels om hun eigen beeldroman te schrijven. Hoe zorg je ervoor dat beeld en woord elkaar versterken? Geen tekentalent in de klas? Geen probleem, collagetechnieken en andere trucjes lichten we met plezier toe!

 

Workshop gevonden? 

Een workshop gevonden die jou aanspreekt? Fijn!

Alle praktische informatie (hoeveel kost een workshop, wat moet ik voorzien, hoe kan ik annuleren) vind je hier. 

Klaar om eraan te beginnen? 
Een workshop bestellen kan heel makkelijk: mail naar post@creatiefschrijven.be

Nog even ons ander aanbod bekijken? 

Ontdek ook onze poëzieworkshops voor middelbare school en ons aanbod voor lagere school