Opleiding tot schrijfdocent: iets voor jou?

Onze opleiding tot schrijfdocent staat open voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot pedagogisch-didactisch creatief-schrijfexpert.

Ben je auteur of copywriter en wil je graag (meer) les geven?
Of ben je leerkracht of coach en wil je je graag verdiepen in creatieve schrijflessen? Bij ons ben je aan het juiste adres. 

 

Programma

De schrijfdocentenopleiding bestaat uit twee jaar. In het eerste jaar ligt de focus op didactiek, groepswerking en verschillende literaire genres.
In het tweede jaar gaan we dieper in op werken met verschillende doelgroepen en verschillende methodieken.

 

Leren met én van elkaar

In de opleiding verwachten we een actieve leerhouding. Elke deelnemer brengt eigen bagage en ervaring mee. Dat zien wij als een enorme sterkte in onze opleiding: op die manier kunnen we als diverse groep met elkaar en van elkaar leren.

Dit betekent dat we ook van de deelnemers verwachten dat ze hun talenten en kennis inzetten om zichzelf en anderen te helpen ontwikkelen, dat ze nieuwsgierig blijven naar nieuwe inzichten en dat ze positief-kritisch kunnen reflecteren op het eigen handelen.

Op die manier kunnen we ervoor garant staan dat we experts opleiden die zichzelf blijven ontwikkelen: sterke docenten die aan ons competentieprofiel voor schrijfdocenten voldoen. 

 

Lees de informatiebrochure voor alle informatie over de opleiding.