Opleiding tot schrijfdocent

Schrijf je en wil je uitgroeien tot een veelzijdige en stevig onderlegde schrijfdocent? Dan is onze docentenopleiding iets voor jou!

 

Tijdens deze opleiding krijg je twee jaar les van ervaren schrijfdocenten, didactici en pedagogisch deskundigen. In het eerste jaar ligt de focus op didactiek, groepswerking en verschillende literaire genres. In het tweede jaar gaan we dieper in op verschillende doelgroepen en verschillende methodieken.

De volgende opleiding start op 6 oktober 2023, de lessen worden gegeven op twee vrijdagen per maand, gedurende twee academiejaren, van 10u tot 16u op ons kantoor in Antwerpen (Berchem). Lees hier meer over de bereikbaarheid.

Stel je kandidaat vóór 1 juni 2023!

 

In de informatiebrochure over de opleiding tot schrijfdocent lees je alles over de opleiding, de selectieprocedure en de competenties die je op het einde van de opleiding hebt vergaard. 

 

De eerste selectie gebeurt op basis van: 

  • een korte motivatiebrief van max. 400 woorden;
  • een selectie van je eigen werk van max. 3 gedichten of 1000 woorden proza, of een combinatie van proza en poëzie (1-2 gedichten en 500 woorden proza);
  • een kort cv met relevante opleidingen, schrijf- en werkervaring.

Aan de hand van deze documenten schatten we in of je ervaring, talenten en kwaliteiten aansluiten bij onze opleiding. Zo kunnen we een eerste selectie maken voor de tweede ronde. 

Bezorg alle documenten via mail aan Barbara Van den Eynde op barbara@creatiefschrijven.be vóór 1 juni 2023.

Zien we potentieel in jou voor deze opleiding, dan vul je een digitale vragenlijst in en kom je op een intakegesprek in mei/ juni. Dit gesprek vindt plaats op het kantoor van Creatief Schrijven (Antwerpen). Voor de zomervakantie krijg je bericht of je mag deelnemen aan de opleiding. 

 


Twijfel je? Lees dan de getuigenissen van deelnemers uit de vorige opleiding in de informatiebrochure. We geven er al ééntje mee: 

Dankzij de schrijfdocentenopleiding ondersteun ik jongeren, geïnterneerden in een strafinstelling en bewoners van een ziekenhuis voor geestelijke gezondheidszorg in het schrijven van kortverhalen, liedteksten, poëzie en autobiografische teksten.

Joris Peeters

 


Heb je een vraag over de schrijfdocentenopleiding? Kijk eerst even in de informatiebrochure en bij de veelgestelde vragen

Vind je niet wat je zoekt? Neem contact op met barbara@creatiefschrijven.be