Wedstrijd tekst Groot Dictee

Wil je dat jouw verhaal wordt voorgelezen in meer dan 50 bibliotheken gespreid over heel Vlaanderen? En vervolgens ook nog eens verschijnt in de voorjaarseditie van SCHRIJF?

Doe dan mee aan deze wedstrijd. We zijn immers op zoek naar een meeslepend verhaal voor Het Groot Dictee Heruitgevonden op 6 december. Deelnemen kan tot 4 september en doe je op ons kansenplatform Azertyfactor.

Lees meer

Censuur

Censuur is zo oud als het (geschreven) woord zelf. De Grieken en Romeinen organiseerden immers al publieke boekverbrandingen. Hoe gaan wij om met censuur in onze samenleving? Hoe ver kan vrije meningsuiting al dan niet gaan? Wat is jouw mening daarover? Klim in je pen en doe mee. Bezorg ons je creatie van maximaal 150 woorden en wie weet, prijkt jouw tekst binnenkort in het volgende DNG magazine van het Vermeylenfonds.

Grijp je kans op Azertyfactor.be.

Lees meer

SCHRIJF! Cursusaanbod najaar 2019

Hoe schrijf je comedy? Hoe begin je aan een toneeltekst? Wat is slimme non-fictie en hoe schrijf je dat?
Dat ontdek je dit najaar tijdens een van onze cursussen.
Ambitie om je schrijftalent aan te scherpen? Download SCHRIJF, dé brochure met alle cursussen en wedstrijden in Vlaanderen en bouw verder aan jouw schrijftraject.

Lees meer

VERZIN! Gooi het op een akkoordje

VERZIN vroeg Spinvis hoe hij songteksten schrijft. Yves Petry neemt het westers humanisme op de korrel. Instagramdichteres Siel Verhanneman vertelt hoe mooi poëzie tussen latte’s en strandvakanties past.
Verder: een pleidooi voor slimme non-fictie en een handleiding haiku.

VERZIN 03 is hét perfecte leesvoer voor de zomer.

Lees meer

Basisjaar Literair Schrijven 2019-2020

Dompel je een jaar lang onder in literatuur. Het Basisjaar Literair Schrijven is een intensieve schrijfopleiding onder de vleugels van Creatief Schrijven. Je werkt een jaar lang aan je literaire competenties. Je leest, schrijft, luistert naar en wordt begeleid door ervaren auteurs. Je werkt aan een publiceerbaar kort verhaal of een gedichtencyclus. Heb je zin om al je literaire mogelijkheden te ontdekken? Schrijf je dan snel in.

 

Lees meer

"Je zintuigen wakker maken, is de schrijver die je bent wakker maken." Bart Moeyaert