Alles over de finale van De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden

Op zaterdag 23 oktober vindt de finale van De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden plaats in de Koninklijke Bibliotheek van België. 200 finalisten nemen het tegen elkaar op, één verlaat de bibliotheek als De Schrijfwijze 2021. 

Creatief Schrijven vzw, de Vlaamse bibliotheken en de kranten De Standaard en NRC daagden begin oktober iedereen uit om mee te spelen met De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden. Dat vond simultaan plaats in meer dan 70 bibliotheken over heel Vlaanderen. De kranten De Standaard en NRC lanceerden ook een online dicteevariant. Die werd massaal gespeeld. De winnaars van de dictees in de bibliotheken en zij met de beste score op het online dictee zijn uitgenodigd voor de finale aanstaande zaterdag. 

De deelnemers spelen het spel in drie rondes: een traditioneel dictee, een multiple choice waarmee ze letters kunnen verzamelen om een zo lang mogelijk woord te vormen en een spelling bee. De dicteetekst is geschreven door één van de laureaten van de wedstrijd ‘Verhaal voor dictee’, die Creatief Schrijven vzw organiseerde. De winnaar gaat zaterdag aan de haal met de titel ‘De Schrijfwijze 2021’ en een exclusieve designpen. 

 

Praktisch

Datum: zaterdag 23 oktober

Deuren open: 13u

Start dictee: 14u

Verwacht einde: 17.30u

Locatie: De Koninklijke Bibliotheek van België, ingang aan de trappen van Kunstberg

Alle finalisten ontvingen een gouden ticket. Het gouden ticket heb je nodig voor toegang tot de finale.

Oefenen? Test je spelling met de tips op deschrijfwijzen.be of met de online cursus foutloos spellen

 

Dit was De Schrijfwijzen 2019

Benieuwd hoe zo'n grote finale in de Koninklijke Bibliotheek van België eruitziet? Het filmpje 'Dit was De Schrijfwijzen 2019' vat het in anderhalve minuut samen.

Organisatoren Creatief Schrijven vzw, de Vlaamse bibliotheken, de krant De Standaard én nieuwe partner NRC kijken er alvast naar uit u opnieuw te zien!

Praktisch

Van 23 okt. 2021 11:00

Tot 21 okt. 2021 15:30

Locatie Koninklijke Bibliotheek van België, Kunstberg 28, 1000 Brussel


Organisatie

Creatief Scrhrijven vzw, De Standaard, de Vlaamse bibliotheken, NRC