BK Poetry Slam

Creatief Schrijven vzw coördineert het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam. Bij een Poetry Slam krijgen dichters drie minuten podiumtijd om de jury en het publiek te overtuigen met hun woorden. De beste slammers gaan door naar een volgende ronde. 

De laatste editie van het BK Poetry Slam vond plaats in 2018.  De volgende editie staat gepland in het najaar van 2020. 

 

Belgisch Kampioen Poetry Slam 2018

Nathan Jonniaux uit Luik, Aka REQ, draagt de titel van Belgisch kampioen Poetry Slam 2018! Maravilha en Bout de Souffle waren de twee andere finalisten. Ook de toeschouwers stemden massaal voor REQ zodat hij ook de publieksprijs kreeg.

REQ verdedigde de eer van ons land tijdens het EK Poetry Slam in Hongarije in het najaar van 2018. Ook daar sleepte hij de publieksprijs in de wacht. 

De finalisten van het BK POETRY SLAM 2018
waren: Marjanders (voorronde Kortrijk), Inke Gieghase (voorronde Genk), Esohe Weyden (voorronde Leuven), Bout de Souffle (voorronde Brussel), Crocodile Deedee (voorronde Mons), Slamdog (voorronde Charleroi),REQ (voorronde Luik), John Brains (voorronde Gent), Maravilha Munto (voorronde Antwerpen), Kristien Spooren (voorronde Antwerpen).

JURY: Joost Vandecasteele, Monica Kamara, Solange Mariano dos Reis Borges, Mambele, Youness Mernissi

Vraag je je af wat slam poetry precies is? Check dit filmpje van de Antwerpse voorronde in 2016 en de publicatie Poetry Slam Poetry, boordevol tips van professionals.

https://youtu.be/OCk9tzOZGp0

 

 

Winnaar BK 2017

Lisette Ma Neza won het BK Poetry Slam 2017. Giovanni Baudonck werd tweede en Kevin Amse ontving een bronzen medaille. Lisette gaf de ochtend nadien een interview op Radio 1 waar ze zelf ook live een tekst bracht. Herbekijk het fragment hier:

Zij verdedigde ons land tijdens het EK Poetry Slam in Brussel waar ze tweede werd. Lisetta Ma Neza staat binnenkort als Belgische finalist op het WK Poetry Slam in Parijs. Spannend!

Vinyl Rough and Tough Poetry Slam

Creatief Schrijven coördineert dit jaar voor de zevende keer het BK Poetry Slam 2018. Vorig jaar verzamelde ze verschillende BK-finalisten van doorheen de jaren op een vinylplaat. De vinyl is te koop bij Creatief Schrijven.

 

 

 

Inschrijven

Inschrijven tot 24 okt. 2019


Praktisch

Van 28 sep. 2018 22:00

Tot 28 sep. 2018 22:00


Organisatie

Creatief Schrijven