Openingsfestival November Boekenmaand

November is Boekenmaand in de stad Antwerpen! Een maand lang staan activiteiten rond boeken, lezen en literatuur centraal. Als Creatief Schrijven vzw zetten wij deze maand graag goed mee in en dat door het openingsfestival op zondag 30 oktober mee pit te geven. 

Schrijf of lees je graag fictie of non-fictie? Hou je vooral van poëzie en deel je die passie liefst met anderen? Wil je horen waar jouw favoriete auteur zijn of haar inspiratie vond? Of duik je liever in culinaire boeken of stripverhalen? Tijdens het openingsfestival komen al deze genres aan bod, op verrassende locaties bovendien. Zo starten we de Boekenmaand op een feestelijke manier, met de liefde voor boeken als rode draad.

De plaats van het gebeuren is Antwerpen Zuid. Tussen 11 en 18u vindt daar een gevarieerd programma plaats met tal van schrijvers en andere gasten. 

Een ticket kost 10 euro en geeft je een hele dag toegang tot alle activiteiten. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang. Tickets bestellen doe je via de website van Behoud de Begeerte


Aanbod Creatief Schrijven op openingsfestival 

Elk boek begint met een wit blad. Heb je zelf schrijfambitie en wil je dat witte blad vullen?Kom dan op zondag 30 oktober eens langs bij Creatief Schrijven in de Steinerschool in de Volkstraat. We maken je graag wegwijs in het schrijflandschap en tonen je verschillende schrijf- en podiumkansen. Je maakt zo ook kennis met het gebouw waar de lessen van SchrijversAcademie plaatsvinden. 

En we zorgen ook voor lekker literair vertier!
Laat jezelf versieren met een literaire tattoo, neem deel aan het Scrabbletoernooi in 3D of proef enkele fijne leeswaren van Azertyfactor

 

Booktok event voor jongeren

Samen met uitgeverij Hamley Books organiseert Creatief Schrijven Jong in Steinerschool Hibernia een booktok event, speciaal voor liefhebbers van het YA-genre. Hamley Books specialiseert zich in kwalitatieve young adult-titels, die nog eens onderverdeeld zijn in verschillende genres. Zo bieden zij een ruim aanbod aan in fantasy, maar vind je naast contemporary ook dystopie, technologie, moderne sprookjes en mythologie terug bij hen. 

Toegang voor dit event is gratis nadat je een ticket kocht. 

⭐ Koop je ticket voor het openingsfestival hier.
💫 Reserveer hier je plek voor het YA booktok event.
⭐ Schrijf je in voor een gratis workshop via deze pagina.

 

7 redenen waarom het Zuid die dag de place to be is

Verwacht je aan boeiende gesprekken, workshops en events met de beste auteurs uit ons land, op soms onverwachte locaties. Nog meer argumenten nodig? Check hier de 7 redenen waarom je die dag op het Zuid moet zijn. 

 

Het Openingsfestival van de Boekenmaand is een initiatief van de Stad Antwerpen/Antwerpen Boekenstad en wordt ondersteund door Boekhandels Vlaanderen, de Vlaamse Auteursvereniging en Literatuur Vlaanderen. Behoud de Begeerte werkt hiervoor samen met de Vlaamse uitgevers en met partnerorganisaties als Vonk & Zonen, Creatief Schrijven, Dans! Dichter! Dans! en BZN/SamenLezen. Met dank ook aan mediapartner De Morgen en aan alle festivallocaties voor hun bereidwillige steun.

 

Inschrijven

Via https://bit.ly/3MzHvQ1

Inschrijven tot 30 okt 2022


Praktisch

Van 30 okt 2022, 10:00

Tot 30 okt 2022, 17:00

Locatie Antwerpen Zuid

Prijs 10 euro, gratis voor -12 jarigen


Organisatie

Creatief Schrijven vzw i.s.m. vele andere literaire organisaties