Schrijfmarathon voor jongeren tijdens 24 uur van Permeke

Neem deel aan de schrijfmarathon tijdens de 24 uur van Permeke. Je schrijft zelfstandig en kan tussendoor advies vragen aan een professionele schrijfcoach. Wil je even pauze? Sluit aan bij de leesmarathon onder begeleiding van Will-Limba Moleka.

De jongerenbib van Antwerpen, ook bekend als de kubus, houdt een schrijfmarathon van 24 uur en jij mag meedoen. Moet je 24 uur je oogjes open houden? Nee hoor, jij kiest zelf hoe lang en wanneer jij je pen over papier laat krassen! Zie het als een soort doorgeef spel. Er wordt continu door 1 of meerdere mensen geschreven waardoor er in totaal 24-uur lang ononderbroken woorden en zinnen op papier wordt gezet. Liever typen? Ook goed!

✍️ "Maar, wat moet ik dan precies schrijven?" Je schrijft een kortverhaal, een gedicht, een hoofdstuk uit een denkbeeldig boek, een stuk sappige fan fiction, je schrijft je lievelingspassages uit een boek over in je schrift, je schrijft een relaas over wat er om je heen gebeurt. De keuzes zijn eindeloos! En elke keuze is goed!

 

Hoe werkt het?

Reserveer hier je plek, op het uur waarop jij wil komen.

Wil je langer dan een half uur schrijven en lezen? Selecteer dan meerdere, aansluitende blokjes. Makkelijk en vooral GRATIS 🥳

Er zijn ook allerlei toffe activiteiten zoals SamenLezen, er is een microfoon voor wie een deel uit een boek of (eigen geschreven?) gedicht willen voorlezen en veel meer.

🖊️Je zult misschien fervente lezers tegenkomen die meedoen met de leesmarathon.

 

Nachtuilen 🌙

Alle nachtelijke schrijvers komen toe in de jongerenbib om 21:30 en vertrekken om 9:00. We gaan er een gezellig slaapfeestje van maken waarbij iemand door de nacht heen aan het schrijven is. Neem je slaapzak, lekkere snacks en lievelingsknuffel mee. Wij zorgen voor slaapmatjes! Iedereen die meedoet met de overnachting krijgt een gratis ontbijt.

Er is ten allen tijden personeel van de jongerenbib aanwezig tijdens deze marathon. In de nacht zullen Laure Ruts en Tomas Peetermans jullie vergezellen. Er is ook een nachtbewaker voorzien voor de 24 uur van Permeke.

Na de schrijfmarathon wordt jouw tekst, indien je dat wil, tentoongesteld in de kubus. 

 

Over 24 uur van Permeke

Verhalen, verbeelding, ideeën ... Een bibliotheek is bij uitstek de plek waar veel inhoud wordt gedeeld, voor jong en oud. Maar wat gebeurt er wanneer een bib buiten de lijntjes kleurt? Dan wordt het extra spannend en inspirerend! Tijdens de 24 uur van Permeke kun je in en rond de gelijknamige bibliotheek terecht voor een bruisend festival dat zich verweeft met het dagelijkse leven aan het De Coninckplein in Antwerpen. Bekijk het volledige programma hier.

 

24 uur van Permeke is een initiatief van bibliotheek Permeke i.sm. Behoud de Begeerte, Stampmedia, Vredescentrum, Creatief Schrijven en Scum Studios.

Praktisch

Van 3 nov 2023, 15:00

Tot 4 nov 2023, 15:00

Locatie kubus, de jongerenbib van Permeke, De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen

Prijs Gratis


Organisatie

Bibliotheek Permeke i.sm. Behoud de Begeerte, Stampmedia, Vredescentrum, Creatief Schrijven en Scum Studios.