Screenings documentaires slam - WK

In de week van 26 september strijkt het Wereldkampioenschap Poetry Slam 2022 neer in Brussel! Op 27, 28 en 29 september vinden de halve finales en de finale plaats in Kinepolis, Brussel. Doorheen de stad strijkt de rest van de week een poëtisch festival neer met allerlei activiteiten.

Samen met Cinema RITCS vertonen we enkele documentaires over verschillende initiatieven binnen het Belgische slam poetry-landschap. Deze screenings zijn vrij toegankelijk en worden gevolgd door een Q&A-sessie met de makers.

 

Documentaire Slam Poetry in gevangenissen (Avansa en Creatief Schrijven)

De voorbije maanden gaven enkele slammers workshops aan de gedetineerden en aan vrije burgers in de gevangenissen van Ieper, Gent en Ruiselede. Documentairemaker Glenn Dumortier, die ook deelnam aan het BK Poetry Slam 2021, maakte een poëtische vertelling over deze workshops.

 

Documentaire Seniorenslam (TRILL)

Seniorenslam is een project van het Leuvense TRILL. Via spoken word en slam poetry wilt de organisatie een brug bouwen tussen twee maatschappelijke evoluties: vergrijzing en verkleuring. Stedelijke jongeren en actieve senioren, twee groepen die vaak als uitersten van elkaar worden gezien, terwijl ze meer gemeen hebben dan je zou denken.

Documaker Tijs Torfs bracht tijdens het afgelopen traject de uitwisseling tussen de jonge spoken word en allround kunstenaar Sarah Bekambo en de oudere deelneemster Els Van Langendonck in beeld.

 

Het Wereldkampioenschap Poetry Slam is een partnerschap tussen de World Poetry Slam Organization, Creatief Schrijven vzw, Willemsfonds Brussel en Hurae en geniet de zeer gewaardeerde steun van de Vlaamse Overheid, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Europese Commissie, Muntpunt, Dansaert Hotel, VIERNULVIER, EUNIC, Jint, BRUZZ, deBuren, AraBel, Auvicom en Kinepolis.

 

<< Terug naar alle activiteiten

Praktisch

Van 28 sep 2022, 12:00

Tot 28 sep 2022, 15:00

Locatie Cinema RITCS, Antoine Dansaertstraat 70, 1000 Brussel. Ingang via RITCS café, verdieping -1.

Prijs Gratis


Organisatie

World Poetry Slam Organization, Creatief Schrijven vzw, Willemsfonds Brussel, Cinema RITCS