Speel mee met het dictee!

Taalminnaars, scherp uw pennen!

Creatief Schrijven vzw, de Vlaamse bibliotheken en VRT nodigen je uit om op vrijdagavond 6 oktober 2023 mee te spelen met De Schrijfwijzen. Géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers. Wél een taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt.

Wanneer? 6 oktober 2023 om 20u

Waar? In meer dan 75 bibliotheken over heel Vlaanderen en Brussel

Prijs? Deelname is gratis. 

Prijzenpot? Boeken, pennen en eeuwige roem. 

Inschrijven? Doe je vanaf 15/08 op www.deschrijfwijzen.be of bij één van de deelnemende bibliotheken

Oefenen? Fris alle regels nog eens op met de online cursus foutloos spellen of ga aan de slag met de tips op schrijfwijzen.be

 

Wat is De Schrijfwijzen?

De Schrijfwijzen is een hippe variant van het bekende traditionele dictee. Het wordt simultaan gespeeld in bibliotheken over heel Vlaanderen en Brussel. Het spel telt drie rondes: een traditioneel dictee, een multiple choice en een spannende spellingbee. Taalplezier en laagdrempeligheid staan centraal en iedereen is welkom om gratis deel te nemen. Creatief Schrijven vzw zorgt voor de volledige voorbereiding van a tot z en levert de nodige documenten aan. Deelnemers brengen dus enkel hun taalgevoel mee. 

In 2018 organiseerden 60 bibliotheken het dictee. In 2019 waren dit er meer dan 100! Corona zorgde in 2020 en 2021 voor een terugval, maar de laatste jaren deden toch ook nog altijd 70 bibliotheken mee.

 

Organiseer het dictee als bibliotheek 

In 2021 organiseerden 70 bibliotheken De Schrijfwijzen. Het dictee organiseren in jouw bib is kinderspel. Wij bezorgen je draaiboeken met de nodige instructies, de dicteetekst, een hoofdprijs en voeren samen met VRT nationale promotie. Het is een eenvoudig concept om je bibliotheekbezoekers samen te brengen voor een leuke avond vol spelplezier! 

Interesse of meer weten?  Mail naar projectcoördinator Cloë Daem en zij bezorgt je de nodige info. 

Je aanmelden als bibliotheek kan via dit formulier

 

Week van het Nederlands

De Schrijfwijzen gaat door tijdens de Week van het Nederlands. Doorheen Vlaanderen en Nederland vinden tussen 30 september tot 7 oktober 2023 een heel aantal grote en minder grote activiteiten plaats. 

Praktisch

Van 6 okt. 2023 18:00

Tot 6 okt. 2023 20:00

Locatie In jouw favoriete bibliotheek

Prijs Gratis


Organisatie

Creatief Schrijven vzw, VRT en de Vlaamse bibliotheken