Vier auteurs, vijf bijzondere gesprekken

Omdat niemand zo inspirerend over schrijven kan vertellen als de schrijver zelf organiseert Creatief Schrijven vijf gesprekken met auteurs over hun schrijverschap. De auteursgesprekken zijn een onderdeel van Opleidingsjaar Literair Schrijven en SchrijversAcademie, in samenwerking met Behoud de Begeerte. Ook niet-studenten zijn welkom.

Alle gesprekken worden tijdens het eerste uur in goede banen geleid door Anneleen Van Offel, eveneens schrijver. Ze peilt schaamteloos naar de geheimen van het schrijver zijn. Het laatste halfuur is telkens gereserveerd voor vragen uit het publiek.


Auteursgesprek met Bregje Hofstede, woensdag 18 september

Bregje Hofstede is een veelzijdige en veelgeprezen schrijver en activist. Ze is actief binnen XR en is mede-oprichter van feministische actiegroep De Bovengrondse en Stichting Nationaal Heksenmonument. Sinds haar debuut in 2014 heeft ze al meerdere boeken gepubliceerd, zowel fictie als non-fictie. Haar nieuwste, veelbesproken roman ‘Oersoep’ (2023) ligt momenteel in de boekhandel. 

 

Auteursgesprek met Jos Borré, woensdag 13 november

Jos Borré schreef jarenlang recensies over Nederlandse en Vlaamse literatuur voor vele bladen en tijdschriften, het meest en het langst voor De Morgen. Hij zetelde in de jury van De Gouden Uil, de AKO literatuurprijs en andere, officiële literaire prijzen. Zijn meest recente werk, ‘Thuiskomen. Leven en werk van Walter van den Broeck’ (2024), is het eerste omvattende overzicht van Van den Broecks rijkelijke oeuvre. 

 

Auteursgesprek met Tuly Salumu, woensdag 15 januari

Tuly Salumu werkte als journaliste voor o.a De Standaard, Het Nieuwsblad en Mo* Magazine. Na enkele opgemerkte opiniestukken stortte ze zich op een schrijversloopbaan. Haar debuut, ‘Bintje’ (2023), kwam tot stand tijdens de opleiding SchrijversAcademie van Creatief Schrijven vzw. 

 

Auteursgesprek met Maarten Inghels, woensdag 12 maart

Maarten Inghels is een schrijver, dichter en beeldend kunstenaar. Zijn werk bestaat uit boeken, video’s, performances en installaties in de publieke ruimte. Zijn derde dichtbundel ‘Nieuwe rituelen’ werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs 2016. Vertalingen van zijn gedichten werden gepubliceerd in internationale tijdschriften en bloemlezingen en Inghels was de voorbije jaren te gast op verscheidene literatuurfestivals in binnen- en buitenland. 

 

Auteursgesprek De Wetten, woensdag 15 mei

Tijdens De Wetten gaan drie van de vier auteurs die deelnamen aan de auteursgesprekken onder de deskundige begeleiding van Anneleen Van Offel in gesprek over het thema ‘Beginnen’. Ze halen herinneringen op aan hun eerste stappen als schrijver, vertellen over hun ervaring met het witte blad en laten hun licht schijnen op het debuteren van vandaag. Kortom, een boeiende, verrijkende avond in boeiend gezelschap.

 

Hoe deelnemen aan de auteursgesprekken?

De auteursgesprekken vinden plaats in Bibliotheek Permeke, De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen. Altijd op woensdagavond van 20 tot 21.30 u. 

De deelnameprijs is 15 euro.

Voor studenten van het Opleidingsjaar Literair Schrijven en van SchrijversAcademie is de deelname gratis.

 

Beelden

Bregje Hofstede: Alexander D’hiet

Jos Borré: Koen Broos

Tuly Salumu: Johan Jacobs

Maarten Inghels: Joris Casaer

Praktisch

Van 18 sep 2024, 18:00

Tot 15 mei 2025, 19:30

Locatie Bibliotheek Permeke, De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen

Prijs 15 euro per sessie


Organisatie

Creatief Schrijven vzw, Behoud de Begeerte