Auteurslezing Burhan Sönmez

De Turks-Britse schrijver Burhan Sönmez groeide op in een Koerdisch dorp in Anatolië, waar geen elektriciteit en dus geen televisie was maar wél een moeder en grootmoeder die fantastisch verhalen konden vertellen. Vandaag verdeelt hij zijn leven over Turkije en Cambridge. Met zijn derde boek, Istanbul, Istanbul, een roman die de vertelkracht van zijn Koerdische achtergrond combineert met een groot stilisme, brak hij internationaal door. Burhan Sönmez wordt wel eens de Turkse Gabriël Garcia Marquez genoemd. Zijn romans verschijnen in meer dan veertig landen.

Sönmez studeerde rechten en is naast schrijver ook mensenrechtenactivist en voorzitter van PEN International. Hoe is het om te schrijven in een taal die niet je moedertaal is? Hoe beïnvloed de orale vertelcultuur waarmee je bent opgegroeid jouw schrijven? Hoe is het om als schrijver in twee werelden en culturen te leven? De eerste internationale gast van de auteurslezingen beantwoordt op 17 november alle vragen. 

Drie romans van Burhan Sönmez zijn in het Nederlands vertaald: De onschuldigen, Istanbul, Istanbul en Labyrint, allen uitgegeven bij Uitgeverij Orlando. Tijdens het gesprek spitsen we vooral toe op het boek De onschuldigen, waarin een Koerdische man en een Iraanse vrouw, beide ballingen, elkaar vinden in het idyllische Cambridge. Het is een boek doorspekt met vertellingen uit de streek waar Sönmez opgroeide. 

Het gesprek met de auteur zal in het Engels gevoerd worden.

 

Liever online bijwonen? 

De auteurslezing wordt ook live gestreamd en uitgezonden via Zoom. Wil je de auteurslezing liever vanuit je zetel thuis volgen? Schrijf je dan in voor de online versie.

 

Wil je al graag een voorsmaakje?

Op 6 november was Burhan Sönmez te gast op de World Book Club, van de BBC World Service. Dat kan je hier beluisteren.

 

15% korting voor

jongeren (-26)
leden van de Literaire Loge en Folio
leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart)

 

Korting op magazine VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 15 i.p.v. 20 euro voor een jaarabonnement. 
Laat dat interessante leesvoer maar komen? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 
Deze actie geldt enkel voor Belgische cursisten en dat o.w.v. de hoge internationale portkosten. 

© Hatice Sahin 

© Ilknur Atalkin

Sessie(s)

17 november 2021


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Burhan Sönmez

Duur 1 dag(deel)

Start 17 nov 2021, 18:00

Einde 17 nov 2021, 20:30

Prijs € 10.00

Regio Antwerpen

Locatie Hiberniaschool, Antwerpen

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus


Genres

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!