Auteurslezing: De Wetten / Over zinnelijk schrijven Online

In de nieuwe reeks ‘De Wetten’ onderzoekt Behoud de Begeerte het schrijven als artistiek ambacht. De titel betoont eer aan het gelijknamige debuut van Connie Palmen uit 1991 en symboliseert de zoektocht naar vakmanschap in de letteren. 


We nodigen Anneleen Van Offel, Radna Fabias, Jeroen Theunissen en Els Moors, de vier auteurs van het lezingenprogramma, uit en brengen hen samen voor een gesprek over zinnelijk schrijven: 


Hoe belangrijk zijn onze menselijke zintuigen voor onze waarneming en hoe zet je het sensitieve om in taal? In een wereld waarin we onze omgeving steeds vaker digitaal waarnemen en benaderen, is het een verademing om via een boek herinnerd te worden aan het belang van de fysieke beleving. Maar hoe maak je een literaire tekst zintuiglijk, zonder te vervallen in ellenlange beschrijvingen? En hoe verhouden die observaties zich tot onze verbeelding? 


Daarover gaat journaliste Guinevere Claeys in gesprek met de auteurs.

Prijs

De deelnameprijs is 7 euro wie online volgt. Je kan deze auteurslezing ook live bijwonen.

Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming betalen 3 euro. Stuur hiervoor een mail naar info@creatiefschrijven.be met vermelding "Auteurslezing online - verhoogde tegemoetkoming".

Voor studenten van het Basisjaar Literair Schrijven en van SchrijversAcademie is de deelname gratis.

 

Programma auteurslezingen 

Deze lezing is een onderdeel van de jaaropleidingen Basisjaar Creatief Schrijven en SchrijversAcademie. In dat kader organiseren we bijzondere ontmoetingen met auteurs die ons een inkijk geven in de interne keuken van het schrijverschap. We stellen deze lezing ook graag open voor het brede publiek. 

Dit academiejaar werken we samen met Behoud de Begeerte.

De andere auteurslezingen vinden plaats op: 

21 september: Anneleen Van Offel
19 oktober: Radna Fabias
16 november: Maxim Osipov
21 december: Els Moors

Locatie en datum 

De auteurslezing vindt plaats op woensdagavond 1 februari om 20u in Bibliotheek Permeke, De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen.

Sessie(s)

De auteurslezing vindt plaats op woensdagavond 1 februari om 19u via een online link die op de dag van de auteurslezing wordt doorgestuurd.


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Guinevere Claeys

Duur 1 dag(deel)

Start 1 feb 2023, 18:00

Einde 1 feb 2023, 21:00

Prijs € 7.00

Regio Online

Locatie Online

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!