Belle Epoque schrijven met Heleen Debruyne

Deze schrijfvijfdaagse vertrekt vanuit de roman ‘Eline Vere’ van Couperus . De novelle wordt er vanuit een actuele benadering gelezen, zowel vanuit het perspectief van de lezer als van de schrijver.

We verdiepen ons in het verhaal van Eline Vere. Wie was die vrouw? In welk keurslijf zat ze gewrongen? Wat was haar verlangen? Hoe ervaart ze haar kwetsbaarheid? Wat zegt dit verhaal over Eline en over de hedendaagse vrouwen?

We trekken ook de stad in. We verkennen de minder gekende maar schitterende Belle Epoquewijk in Oostende.  We luisteren naar verhalen achter die prachtige gevels. We zien, horen en verzinnen. Met dat alles gaan we zelfstandig aan de slag, met gerichte schrijfopdrachten en drie momenten voor feedback. 

Omdat de begeleiding hoofdzakelijk individueel is, kan deze cursus interessant zijn voor elk genre (fictie, nonfictie, essay, column, poëzie), zowel voor de beginnende als gevorderde schrijver. Deze workshop biedt de mogelijkheid om op een andere manier naar je schrijverschap te kijken en om Oostende op een nieuwe manier te ervaren.

Sessie(s)

De cursus gaat door van 28 oktober tot 1 november en 11 december, telkens van 9u30 tot 17u. We voorzien begeleiding voor 10 deelnemers.


Details

Georganiseerd door De Letterie

Docent Heleen Debruyne

Duur Meerdere dagen

Start 28 okt. 2022 14:00

Einde 1 nov. 2022 17:00

Prijs € 350.00

Regio West-Vlaanderen

Locatie Oostende, De Letterie

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!