Creatief schrijven met AI en chatGPT

Deze cursus is vol. Stuur een mail naar info@creatiefschrijven.be met in het onderwerp 'Wachtlijst Creatief schrijven met AI en chatGPT' en we brengen je op de hoogte indien een plaats vrijkomt.

 

Of we het willen of niet, artificiële intelligentie (AI) is overal. Generatieve software als ChatGPT duikt steeds vaker op, zichtbaar of onzichtbaar. Ook schrijvers zitten met heel wat vragen:

Kan ik AI inzetten in mijn schrijfproces? Hoe kan ChatGPT me helpen een eerste zin of een origineel plot te bedenken, scènes op te bouwen, of mijn tekst stilistisch naar een hoger niveau te tillen? Welke inzichten en informatie kan de software me aanreiken? 

Schrijf mee en geraak in de wolken met je woorden uit de cloud.

In deze tweedelige workshop krijg je een actuele stand van zaken en experimenteer je zelf met generatieve AI.

Je gaat in dialoog met software die teksten schrijft, die je inspireert en zelfs een bestaande tekst kan herschrijven of stilistisch verbeteren. In enkele schrijfopdrachten leer je hoe je van ChatGPT een klankbord kan maken, welk soort teksten je ook schrijft.

De docent

Yves Peirsman is auteur en taaltechnoloog. Hij kreeg de smaak van het schrijven te pakken toen hij als tiener drie keer op rij genomineerd werd voor de Matilda Prijs. Na zijn studies stortte hij zich helemaal op een carrière als taaltechnoloog, maar het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan. In 2020 won zijn manuscript 'De burgemeester' de Fintro Prijs Spannend Boek en debuteerde hij bij Uitgeverij Houtekiet. In oktober 2021 verscheen de opvolger, 'Oude wonden' (Uitgeverij Houtekiet).

Ook als hij niet aan het schrijven is, houdt Yves zich passioneel bezig met taal. Met zijn bedrijf NLP Town levert hij consultancy en software voor taaltechnologie. 

 

Kortingen

15% korting voor:

- jongeren (-26)

- leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart). 

Op magazine VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 18 i.p.v. 24 euro voor een jaarabonnement.  

Interesse? Vink dan het extra veld bij je inschrijving in.

Dit voordeel geldt enkel voor verzending in België.

 

Sessie(s)

Twee donderdagavonden 23/05 en 30/05 2024, telkens van 19u tot 21u30.


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Yves Peirsman

Duur Meerdere dagen

Start 23 mei 2024, 17:00

Einde 30 mei 2024, 19:30

Prijs € 65.00

Regio Antwerpen

Locatie Creatief Schrijven vzw, Gitschotellei 138, 2600 Berchem, op 10 minuten wandelen van Berchem-station.

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!