Daar is de lente, daar is de zon. En een schrijfworkshop - UITGESTELD

Omschrijving

Terugblikken. Even stilstaan. Even op de pauzeknop drukken. Stoppen met hollen. Om het leven weer in je handen te voelen, in plaats van dat het je ontglipt. Om al schrijvend waar te nemen naar wat er echt in ons leeft.

Terugblikken. Niet op een volledig jaar of een heel leven. Maar op het voorbije seizoen. Om te observeren. Niet om te oordelen. Waar lag je wakker van? Wat liep er verrassend vlot? Waar botste je tegenaan? Welk gevoel wil je graag vasthouden? Wat wil je anders? Wat was je innerlijke seizoen? Misschien zat je deze winter wel in de lente van een project? Of sta je in zomerse bloei op een bepaald vlak? En is het eerder winterdoods op andere terreinen. We blikken ook al een beetje vooruit: waar kijk je naar uit? Waar stuur je bij? Wat verwacht je van het seizoen dat ongeduldig voor de deur staat?

We passen meditatieve technieken toe om dicht bij onszelf te komen. Om dat wat in de diepte leeft aan de oppervlakte te brengen. Om zo, innerlijk bevrijd door het schrijven, weer een seizoen op te schuiven. Maar wel gezuiverd. Gesterkt. Geheeld. Een speelse workshop met korte, creatieve, diepgaande opdrachten. Voel je je aangesproken? Stuur gerust een e-mailtje naar evelinecoppin@gmail.com. Schrijfervaring is geen must. We delen onze schrijfsels met anderen, maar als je dat niet wil, mag je dat gewoon aangeven. 

 

Dit is wat enkele deelnemers vonden van de gelijkaardige workshop 'Schrijf het jaar uit' (dat terugblikt op een heel jaar)

"Een aanrader als je even wilt stilstaan bij het voorbije jaar. Bij Jezelf. Op een creatieve manier, die je verder inspireert. Het was ook fijn dat er een meditatie momentje intussen zat. De workshop was verhelderend, en verbindend en een mooie afsluiting van het jaar."
E. Schoonbroodt


"Ik vond de workshop een heel fijne ervaring. Ik kwam zonder verwachtingen, gewoon met de goesting om eens iets nieuws te ontdekken, maar ik was positief verrast. De opbouw van de workshop zit goed in mekaar. Ik heb me laten leiden door de verschillende oefeningen en elke oefening genomen als een leuke ontdekking. Ik voelde helemaal geen druk om het goed te doen, daar ging het hier niet over en dat was fijn. Gewoon schrijven wat er komt. We staan in ons jachtig leven veel te weinig stil. Dat geldt ook voor het terugkijken op een jaar. Daarom is zo'n workshop ideaal. Je zet je niet gewoon in een zetel om na te denken, maar krijgt de hulp van pen en papier. Het heeft me geholpen om toch even te reflecteren over 2019 en eruit te halen waar ik wel en niet mee verder wil in 2020. Het werkte een beetje therapeutisch voor me, niet altijd gemakkelijk, maar wel heel leerrijk. Ik heb er veel aan gehad!"
K. Wouters

Sessie(s)

Van 14 tot 17 uur

voor 1 sessie: 50 euro
voor 4 sessies: 160 euro (in één keer te betalen)
koffie, thee en versnaperingen inbegrepen
Ter plaatse te betalen.


Inschrijvingsdeadline

16 mrt. 2020 21:00


Details

Prijs € 50.00

Georganiseerd door Boek van mijn Leven

Docent Eveline Coppin

Locatie Blinkhuis Gent

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 16+

Niveau Alle niveaus

Regio Oost-Vlaanderen