De kracht van Beeld & Woord: visual storytelling en helend schrijven

​Siska Desmet van CRÉ UP! en Eveline Coppin van Boek van mijn Leven bundelen hun talenten en passies en laten je een dag beleven vol creativiteit, verdieping en verbinding. Op organische en speelse wijze loodsen ze je doorheen de dag. Dat is er eentje waarop je voluit gaat creëren, zowel via fotomateriaal als schrijfopdrachten. Jouw BEELDEN en jouw WOORDEN laten immers zien en horen wie jij in essentie bent.

 

PROGRAMMA

10u00-13u00: visual storytelling met Siska
13u00-14u00: driegangenlunch
14u00-17u00: helend schrijven met mij

 

VISUAL STORYTELLING
Visual storytelling is op intuïtieve wijze met beelden een verhaal creëren. Je hoeft niets te bedenken. Wat er komt, laat zich vanzelf zien. Jouw verhaal zoemt in op wie jij in de kern bent, waar je naar verlangt, wat aandacht vraagt, waar je van schittert. Deze methodiek werd door Siska zelf ontwikkeld en wordt ingezet in haar coachings en workshops. Verscheidene deelnemers gaven met verwondering aan hoe diep je naar binnen kan gaan via beelden.


HELEND SCHRIJVEN
In de namiddag geven we woorden aan wat we in de voormiddag hebben vormgegeven. Via schrijfopdrachten gaan we dieper in op onze visual story. Welke beelden lijken ons als het ware te roepen? En wat zouden ze ons kunnen of willen zeggen? Welke herinneringen worden opgeroepen? Welke thema’s aangeraakt? Al schrijvend gaan we op zoek naar antwoorden. En we creëren ook een gedicht (en niet gillend stoppen met lezen nu, ik begeleid jullie daarbij stap voor stap bij😉). De compacte vorm van een gedicht helpt ons namelijk om de essentie van wat we hebben geschreven te aan te raken. 


📸SISKA DESMET is een creatieve duizendpoot en warme, ‘wijze’ vrouw. Ze houdt ervan om mensen in contact te brengen met hun kern en potentie via creativiteit. Haar zaak noemt niet voor niets Cré Up! Mensen ervaren er hoe Verstilling, (je) Natuur en Creativiteit een rode draad vormen en leiden tot heling en betekenisvolle verandering bij uitdagende wendingen op hun pad.

✍🏽EVELINE COPPIN is een oud-journaliste, coach en boekenschrijfbegeleidster die houdt van diepgang, zumba, koffie met melk, bijleren en de geur van het bos in de lente. In het helend schrijven combineert ze twee van haar passies: schrijven én persoonlijke ontwikkeling. Ze begeleidt workshopreeksen, workshops, weekends en retreats helend schrijven waarin zelfzorg en spiritualiteit centraal staan en biedt daarnaast mailtrajecten met inspirerende schrijfopdrachten aan. Daarnaast staat ze met plezier aan je zij bij het schrijven van je levensverhaal. Ze ontwierp daarvoor de cursus 'je verhaal in een structuur' (mét twee uur schrijfbegeleiding!)

WANNEER?

​woensdag 6 september van 9u30 tot 16u30


WAAR?
bij MEER dan 8 deelnemers:

in domein Menas (Blekkervijverstraat 20 in Aalter)

👍De treinhalte ‘Maria-Aalter’ ligt op de lijn Gent-Brugge en is op 1,4 km (circa 20 min) stappen van het domein.
👍Een rustige, groene plek met een vijver én een troostwandeling van Ferm. Misschien leuk om tijdens de middagpauze te ontdekken?
👍Veel parkeerplaats op het domein.


bij MINDER dan 8 deelnemers:

bij mij thuis (Parelhoenstraat 56 in Gent)

👍makkelijk bereikbaar met auto (afrit UZ Gent, dus je hoeft het centrum niet in en we liggen niet in de lage emissie-zone) én openbaar vervoer (18 minuutjes wandelen van station Gent-Sint-Pieters)
​👍veel licht
​👍groene stadstuin
👍een grote (schrijf)tafel met een heel chic groen tafelkleed op​ 😆


PRIJS 
​140 euro

MAAR WIE INSCHRIJFT VOOR 14 JULI 2023 MAG MEE VOOR 125 EURO 

💗Een lekkere driegangenlunch, koffie/thee à volonté én koekjes zijn inbegrepen. 🍪☕

💗Graag binnen de week overschrijven.

​💗Wie graag in schijfjes betaalt, laat zeker horen.


INSCHRIJVEN 
Maximaal 16 deelnemers. De workshop vindt plaats vanaf 6 deelnemers.

🪶Inschrijven door te mailen naar evelinecoppin@gmail.com en binnen de week het juiste bedrag over te schrijven op BE31 8915 0431 7255.
🪶Je plaats is pas verzekerd van zodra je hebt betaald!
🪶Annuleren kan gratis tot twee weken voor de workshop. Annuleer je later dan krijg je een tegoedbon die je kan inzetten voor een workshop, weekend, retreat of mailtraject.    

 

INSPIRATIEMAIL 

Wil je graag komen, maar past dit moment niet? Via de inspiratiemail blijf je makkelijk op de hoogte. Af en toe deel ik in die nieuwsbrief ook cadeautjes uit. Een schrijfoefening, bijvoorbeeld. Of de kans om met korting deel te nemen of iets te winnen, zoals een mailtraject. En ga ik je spammen? Natuurlijk niet! Ik stuur enkel een mailtje als ik echt iets te zeggen heb. Beloofd!

Sessie(s)

Woensdag 6 september in de voor- en namiddag.


Details

Georganiseerd door Boek van mijn Leven

Docent Eveline Coppin

Duur 1 dag(deel)

Start 6 sep 2023, 08:00

Einde 6 sep 2023, 15:00

Prijs € 125.00

Regio Oost-Vlaanderen

Locatie Domein Menas - Aalter

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!