De zakelijke kant van het schrijverschap

Gevorderd schrijver en op zoek naar een deskundige kijk op het landschap waarin jij je als auteur gaat bewegen? Dan is deze sessie een aanrader. 

Carlo Van Baelen, bestuurder bij de Vlaamse Auteursvereniging en voormalig directeur van Literatuur Vlaanderen, belicht de zakelijke kant van het auteurschap. Hij maakt een stand van zaken op van de huidige boekenmarkt, doet de rechten en plichten van de schrijver uit de doeken, wijst op de valkuilen in auteurscontracten, geeft inzicht in het sociaal statuut en legt uit wat uitgever en boekhandel kunnen betekenen voor een startend auteur met het oog op een bloeiende carrière.

Over de lezing

Deze lezing is onderdeel van de sessies 'Literair veld' die horen bij de opleiding van SchrijversAcademie. Ook als je SchrijversAcademie niet volgt, kan je deze lezing bijwonen. 

Volg ook de sessie Literair veld 'Over debuteren'.

Deze lezingen zijn bedoeld voor gevorderde schrijvers.

 

 

Over Carlo Van Baelen

Als bedrijfseconoom en bedrijfsconsulent van opleiding heeft Carlo Van Baelen professioneel alle hoeken van de boekensector verkend. Zo was hij boekhandelaar (Standaard Boekhandel), uitgever en importeur (Kluwer Algemene Uitgaven), was hij werkzaam bij de beroepsfederatie (VBVB – nu boek.be) en eerste directeur van het Vlaams Fonds voor de Letteren (nu: Literatuur Vlaanderen). Hij publiceerde over juridische en economische thema's en over beleidsthema’s rond boeken en cultuur. Hij is oud-docent ‘KMO-marketing’ aan UHasselt, ‘Vakopleiding boekhandel’ in Nederland en gastdocent in ‘Informatiebeheer: Bibliotheek en Archief’ aan Arteveldehogeschool Gent. Verder is hij bestuurder in culturele organisaties (Folio, VVSAntwerpen, Boon literatuurprijs), beroepsvereniging (VAV Vlaamse Auteursvereniging) en maatschappelijke dienstverlening (CEGO Leuven).

Sessie(s)

Zaterdag 21 oktober van 10 u. tot 12.30 u.


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Carlo Van Baelen

Duur 1 dag(deel)

Start 21 okt 2023, 08:00

Einde 21 okt 2023, 10:30

Prijs € 35.00

Regio Antwerpen

Locatie Letterenhuis, Minderbroederstraat 22, Antwerpen

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!