Essay: een literaire zoektocht

Essayistiek kan je zien als een subjectieve zoektocht in de vorm van een literaire tekst. Een interessante tekstvorm die het persoonlijke met het beschouwende combineert. Een tekstvorm die bovendien kan aanvoelen als een verademing temidden van het luide, ongenuanceerde geroep dat op veel media weerklinkt.

We starten met vragen die ons raken zoals “Wanneer kun je zeggen dat je een goed leven hebt gehad?” (de Montaigne), "Waarom is het makkelijker om kleine dieren te doden dan grote?” (Charlotte Mutsaers), “Hoe vertelt het medium van fotografie iets over sterfelijkheid?” (Roland Barthes), “Wat zorgt ervoor dat diepe rouw en pijn een verlangen geven naar ontroostbaarheid?” (Patricia De Martelaere)

We geven onze associaties volop speelruimte en bouwen aan een beschouwende of beargumenterende literaire tekst. Via interessante voorbeelden identificeren we verschillende essaygenres en -conventies. We praten over structuur in non-fictie en over ritme in creatief schrijven.

En dat allemaal in het idyllische Zuid-Franse bergdorpje Sainte-Croix! De sessies van de cursus beslaan ongeveer 6 uur van de dag, verspreid over voormiddag, (late) namiddag en avond. De vrije momenten daartussen vul je helemaal in volgens jouw ultieme vakantiegevoel: een luilekkere siësta in de schaduw van een boom, eindelijk dat boek uitlezen, een frisse duik in de rivier, een afvaart met de kajak ...

Sessie(s)

8- daagse van zo 03/07 - zo 10/07
zo 03/07: 20:00 - 22:00
ma - za: 09:30 - 22:00
zo 10/07: 09:00 - 10:00


Details

Georganiseerd door Wisper

Docent Shauni De Gussem

Duur Meerdere dagen

Start 3 jul 2022, 18:00

Einde 10 jul 2022, 08:00

Prijs € 698.00

Regio Vlaanderen

Locatie Zuid-Frankrijk, Sainte-Croix, Ancien monastère - Ancien Monastère

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus


Genres

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!