Helend schrijven - editie 'herfst-winter'

Een workshop helend schrijven is drie uur tijd

 • voor jezelf
 • voor wat er in je leeft
 • om je pen op papier te laten bewegen en zo jezelf/je verhaal in beweging te brengen
 • om tot rust te komen, onder meer door een meditatie
 • uit dat hoofd en in je gevoel te komen
 • terug te blikken op de herfst en vooruit te blikken op de winter (en nee, we gaan geen to do-lijstjes maken)

 

Durf jij het aan om je te laten verrassen door je pen?

Wees niet bang van haar kracht. Omarm haar. Dat deden al tientallen anderen voor jou en zij waren het roerend eens hoe krachtig en inspirerend het is.

 

Lees er deze getuigenissen maar eens op na:

"Ik schreef me in voor een workshop “helend schrijven” bij Eveline Coppin, puur uit nieuwsgierigheid. Wat zou dat geven? Eindelijk nog eens schrijven voor/naar mezelf in plaats van voor/naar mijn klanten. De ratrace stoppen en stilstaan bij je eigen gedachten. Stil dúrven te staan, in mijn geval. De emoties kwamen, zoals verwacht, al snel los. Maar even snel verdwenen ze ín het papier … vreemd, maar zalig!

Eveline begeleidt deze bijzondere schrijfervaring op een warme, integere manier. De schrijfopdrachten zijn gevarieerd, duidelijk gekaderd, met net genoeg reflectietijd nadien. Ik zat in een fijne groep van mens- en taallievenden. Dat gaf mij een geborgen gevoel. Perfecte me-time voor de gevoelige zieltjes!"

(Copywriter Myriam Beeckman)

 

​"Ik was verrast hoe ik meegenomen werd die lenteochtend... Meegenomen op een reis doorheen mezelf, via woorden en zinnen. 'Zin' geven: figuurlijk èn letterlijk! Ik heb er ontzettend van genoten en de uren vlogen voorbij. De opdrachten waren speels, leuk, afwisselend en zo goed getimed dat er enerzijds voldoende tijd was om even diep te kunnen reflecteren en anderzijds duurde het niet té lang en kreeg verveling geen kans. Er was aandacht voor ieders verhaal en voor eventuele verbinding. Eveline deed dat super. Ik voelde me gauw op mijn gemak en ze maakte dat het online gebeuren toch iets dynamisch werd. Ze zorgde ook voor een 'veilig' gevoel. Ik bracht de dag verder vrolijk en zingend door. De workshop had me duidelijk lentekriebels gegeven… Ik heb hem al aan anderen aangeraden.  

(A. Willems over de lenteworkshop)

 

"De workshop bood me inspiratie. Het is fijn om samen met anderen spelenderwijs op zoek te gaan naar woorden die uiting geven aan wat je ervaart en dit vrijblijvend met elkaar te kunnen delen. Met wijze en vernieuwende inzichten schreef ik de winter uit. Met blijheid schreef ik de lente in. Benieuwd naar wat er komt…"

(L. Anckaert over de lenteworkshop)

Soms is het simpelweg al op papier zetten van wat je denkt, al helend. Omdat het niet meer in je hoofd blijft rondzwerven. Het krijgt een plekje. Het krijgt zeggingskracht. Je pen geeft stem aan wat er diep in je leeft waardoor die gevoelens en gedachten bestaansrecht krijgen. Zeggen-schap. Dat zorgt voor heling. Je krijgt inzichten en werkt blokkades weg.

In het helend schrijven, schrijven we zaken naar ons toe. Niet van ons af zoals in het dagboekschrijven. We vertrouwen erop dat onze pen de weg weet. Soms zijn we verbaasd over wat we schreven. Huh? Schreef ik dat echt? Het lijkt wel of jij je pen niet vasthad. Maar toch schreef jij het.  Alsof we nog niet kunnen snappen met ons hoofd wat onze hand (en daarmee onze intuïtie/onderbewuste) al schreef (en dus wist).

In het helend schrijven ligt de focus dus niet op het ‘mooi’ of ‘literair’ schrijven, maar op het schrijven naar je binnenkant. Schrijven om persoonlijk te groeien. Soms gebruiken we een literaire werkvorm (meestal eenvoudige vormen van poëzie, zoals een haiku, elfje of rondeel), maar die leg ik stap voor stap uit! De opdrachten zijn dus voor iedereen (ook zonder enige schrijfervaring) haalbaar.

 

Goed om te weten

 • Weet dat je niet verplicht bent om je schrijfsels te delen, maar dat het soms kan opluchten als ook anderen zich herkennen in wat jou bezighoudt.
 • Elke seizoenswissel is er een workshop 'helend schrijven'. De volgende workshop is in de lente van 2022. Telkens in Gent op een inspirerende plek.
 • Van 26 tot en met 28 november is er zelfs een heus Helend schrijven-weekend in de Oude Abdij van Drongen. Thema daar is: loslaten en verlangen. Prijs voor twee overnachtingen in vol pension kost 399 euro. alle info vind je hier: https://creatiefschrijven.be/cursussen/weekend-helend-schrijven-over-loslaten-en-ontvangen. 
   

Prijs

47 euro. Over te schrijven op BE31 8915 0431 7255 met vermelding 'helend schrijven workshop zomer-herfst'. 

 

Informatie

Een mailtje naar evelinecoppin@gmail.com en je krijgt antwoord op (al) je vragen ;-)

Sessie(s)

Van 14 tot 17 uur.
Bij voldoende interesse ook van 19 tot 22 uur.


Details

Georganiseerd door Boek van mijn Leven

Docent Eveline Coppin

Duur 1 dag(deel)

Start 21 dec. 2021 13:00

Einde 21 dec. 2021 16:00

Prijs € 47.00

Regio Oost-Vlaanderen

Locatie La Verna-huis

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!