Hoe begin je aan een boek? - online

Korte reeks avond (-10 sessies) voor iedereen. Deze cursus gaat online door. Je hebt nodig: een computer/laptop/tablet met internetverbinding en met werkende microfoon en camera. Een koptelefoon is handig maar geen must.

Speel jij stiekem of niet zo stiekem met het idee om op een dag je eigen boek uit te brengen? Deze cursus helpt je om de daad bij het woord te voegen. Want een boek schrijven: daar komt heel wat bij kijken! Zelfs als je heel goed weet welk verhaal je wil brengen, worstel je soms met basiszaken zoals personages, setting, verhaalstandpunt en structuur. Waar begin je je verhaal? Vertel je het chronologisch of werk je beter met flashbacks? De opties lijken eindeloos.

 

De sleutel: bezint eer ge begint! Het loont om tijd te nemen voor wat uitgebreid denkwerk vooraleer je naarstig aan het schrijven slaat. Zo vermijd je mogelijke frustraties en is de kans kleiner dat je halverwege het schrijfproces vastloopt. Docente Hilde Van Malderen gidst je langs de elementen waarbij je zeker vooraf dient stil te staan. Na deze cursus heb je een goed beeld van wat een goed boek schrijven allemaal inhoudt. Zowel fictie als non-fictie komen aan bod.

Let op: dit is een online cursus. Enkele dagen voor de start van de cursus ontvang je nog een mail met praktische info over het online platform dat tijdens deze cursus gebruikt wordt. Toch liever deze cursus live volgen? Dat kan in Antwerpen en Leuven!

Sessie(s)

Donderdagavond


Details

Georganiseerd door Wisper - Leuven

Docent Hilde Van Malderen

Duur Meerdere dagen

Start 10 nov. 2022 18:30

Einde 15 dec. 2022 21:00

Prijs € 132.00

Regio Online

Locatie Online @home

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!