JOEY BROWN / Schrijven naar Binnen - retraite

Je loopt tegen jezelf aan, je hoofd zit overvol, je bent klaar voor een nieuwe start maar je krijgt jezelf niet in beweging? Je voelt: de oplossing zit klaar in mij, maar ik kan er niet bij? Dan is deze retraite voor jou.

Met de pen zoeken we antwoorden: wie ben ik en wat heb ik hier te doen? Je schrijft jezelf een weg naar bewustzijn, zodat je vanaf nu het leven kan ervaren precies zoals jij dat wil. En plots wéét je wat je volgende stap is!

Je pad naar bewustzijn start met het Schrijven naar Binnen, de basis- of beginnersretraite waarin we blokkades en beperkende overtuigingen, of 'oude verhalen' leren doorzien en los te laten. Je maakt kennis met leegte en met stilte als ruimtes voor een nieuw begin. Aan het eind voel je je vrij van oud, klaar om de verbinding met jezelf op een hele diepe laag aan te gaan.

Deze unieke vierdaagse is een ontdekkingsreis door je innerlijke wereld. Hoe meer je je eigen verhaal doorgrondt, hoe meer je gaat begrijpen over je verleden en de keuzes die je gemaakt hebt. Alle uitdagingen, gebeurtenissen en beproevingen zijn immers niet voor niets geweest, maar hebben je gemaakt tot wie je nu bent.

Antwoorden vinden we door middel van schrijfmeditatie, zitmeditatie en systemisch-energetische oefeningen.  Al deze - vaak speelse - werkvormen zijn harmonisch afgestemd op elkaar en hebben als enige doel jou weer terug te brengen naar jezelf. In de aandachtige aanwezigheid in jezelf, word je je langzaam bewust van je ware verhaale.

Je hoeft geen enkele schrijfervaring te hebben om te kunnen deelnemen. Wat ik van je vraag is bereidheid en nieuwsgierigheid om je over te geven aan de beweging van je pen.

DEZE RETRAITE IS VOOR JOU ALS

 • Je zoekt (adem)ruimte voor jezelf.
 • Je voelt je verward en je wil even de dingen op een rij schrijven.
 • Je zoekt helderheid, antwoorden op levensvragen.
 • Je verlangt een nieuw begin te maken, maar je wordt verlamd door twijfel, angst, onzekerheid.
 • Je zoekt tijd en ruimte om te rouwen, voor verdriet.
 • Je wil met schrijven je innerlijke diepte in.
 • Je hebt nood aan verstilling.
 • Je vindt het fijn om samen met anderen in stilte te schrijven.
 • Je voelt dat het schrijven iets in jou in beweging kan zetten
 • Je hebt een idee voor een boek, maar je voelt dat je, om dat boek te kunnen schrijven, eerst wat innerlijke blokkades wil overwinnen.
 • Je hebt al een deel van je boek geschreven, maar je komt niet verder: je innerlijke proces roept om aandacht.
 • Je bent al redelijk gevorderd met je schrijfproject, en je wil lekker doorschrijven (en je bent daarenboven ook super benieuwd hoe je nog meer naar de diepte toe kan werken)
 • En nog 1001 andere redenen waarom je zou willen schrijven en genieten van de stilte.

 

HET PROGRAMMA

De retraite verloopt als volgt: we maken al schrijvend en mediterend een reis naar binnen. Vergelijk het met een helder en fris 'wakker worden' in je schrijven. Stap voor stap maak je ruimte vrij voor je ware verhaal. Aan het eind voel je je diep geworteld in jezelf en VRIJ in je schrijven. Een overzicht van het volledige dagverloop vind je op mijn website: joeybrown.be

 

ACCOMMODATIE & MAALTIJDEN

Logeren doe je in de abdij van Postel (B), een bijzondere plek diep in de Kempen, omringd door bossen en velden. Hier val je als vanzelf stil.

Je krijgt een individuele kamer. Badkamer en doucheruimtes zijn gemeenschappelijk. Je slaapt in een heerlijk lichte, moderne, van alle comfort voorziene, kamer. De abdij verzorgt eenvoudige, gezonde maaltijden. 

 

JOUW INVESTERING

795 EUR

Inclusief:

3 overnachtingen in een single kamer

3 x ontbijt, 4 x lunch, 3 x avondmaal, koffie, thee, fruit en versnaperingen

9 dagdelen programma

huur van de meditatie- en schrijfruimtes

21% btw

  

REACTIES VAN DEELNEMERS

''Je gaat vanzelf de diepte in, komt laagjes tegen waar openingen in ontstaan. 'Gewoon' schrijvend! Hoofdstukken uit jouw levensverhaal die nu bestaansrecht krijgen. 'Gewoon' schrijvend. Een levensverhaal met een missie! Dank Joey voor de veilige en krachtige begeleiding.'' INE L.

"Stilte schept zoveel ruimte.’ En ja, die ruimte heb ik gevoeld: om zakdoeken vol te huilen. Om te ploeteren, te worstelen, te stampvoeten van woede en deze laatste te delen waardoor alles weer kon stromen. Ja, die ruimte was er. Maar ook: ik heb zoveel gelachen. Joey heeft een soort humor die erkenning geeft.'' REINHILDE N.

Sessie(s)

11 - 14 november 2021


Details

Georganiseerd door Joey Brown

Docent Joey Brown

Duur Meerdere dagen

Start 11 nov. 2021 08:00

Einde 14 nov. 2021 14:00

Prijs € 795.00

Regio Antwerpen

Locatie Abdij van Postel

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!