JOEY BROWN - Verdiepingsweek Ikaria / sept 2022

"Schrijven met vleugels", dat kom je hier doen, op het eiland Ikaria, de bijzondere plek waar ik woon, en dat genoemd is naar de mythische ‘gevleugelde’ held Icarus. Schrijven geeft je vleugels, weet je, en daarmee vliegen we waarheen we maar willen! En ja, terwijl we dat doen, worden we weer heksen en tovenaars, we gaan simpelweg herinneren hoe dat moet, we openen ons hart en laten het toe: magie en verwondering.

Met schrijfmeditatie zoeken we antwoorden op levensvragen: wie ben ik, waarom ben ik hier, wat is mijn missie en boodschap? Je onderneemt dus niet zomaar een reis, maar een magische innerlijke reis . Je rust, schrijft, speelt en geniet!

THEMA van deze retraite: bewustwording van het creatieve proces dat je leven is, zodat je weer voluit kan leven, kan raken en geraakt worden, vanuit dat wat je echt bent, je ware zelf.

CENTRALE ELEMENTEN: ruimte, rust, schrijfmeditatie, dieptegesprek, systemisch en energetisch werk, aandacht voor het voelen, zachte bewegingsoefeningen en heerlijke maaltijden. Schrijven tot je vleugels krijgt!

DEZE RETRAITE IS VOOR JOU ALS

Je hebt al een bijzonder pad afgelegd naar bewustzijn en toch voel je je nog te vaak uit verbinding met jezelf.
Je hebt last van al die ‘verhalen’ en stemmen in je hoofd.
Je piekert je suf maar je weet echt niet welke kant op, welke keuzes te maken.
Je wil het NU anders. Actie! Keuzes kunnen maken uit vreugde.
Je  voelt een verlangen voelt naar méér, naar verdieping en naar verbinding met het eigen hart.
Je zit vast, je voelt je gevangen in jezelf.
Je wil thuiskomen in jezelf.
Je staat op een keerpunt en je wil de stap zetten naar een nieuwe levensfase.
Je zoekt helderheid: waarom is mijn leven zoals het is? En hoe kan ik veranderen wat niet bij me past?
Je wil het schrijven inzetten als zelfonderzoek.
Je wil de stilte verwelkomen, de leegte omhelzen.
Je wil ruimte scheppen voor nieuwe mogelijkheden en flow.
Je houdt van de zee, van samen tafelen en genieten.
 

HET PROGRAMMA

Binnen boven buiten

Al schrijvend staan we stil bij het verhaal dat je leven nu is. Je legt laagjes af, waarbij elk afgelegd laagje een kijkgaatje wordt naar je essentie, je ware kern. In die essentie vind je jouw missie en boodschap.

De retraite verloopt in 3 bewegingen: we maken al schrijvend en mediterend een reis naar binnen, naar boven en naar buiten. Vergelijk het met een helder en fris 'wakker worden' in jezelf. Aan het eind voel je je diep geworteld in jezelf.

We volgen daarbij de beweging van mijn boek: Schrijven naar Bewustzijn, Ontdek je ware verhaal. 

Door middel van verhalen, schrijfbeoefening, visualisatie en meditatie nodig ik je uit om telkens dieper in het schrijven te zakken.

Ik werk nooit met een vast programma, maar wel met de thema's die zich vanuit de deelnemers aandienen, kortom met dat wat in beweging wil komen en zichtbaar wil worden. 

De rest van de tijd vul je in zoals jij dat wil: schrijven op één van de schaduwrijke plekjes rond het huis, zwemmen, de heetwaterbronnen bezoeken, wandelen, genieten van een massage, een prachtige zonsondergang ...

Bekijk het volledige dagverloop op mijn website: joeybrown.be

 

WAAR 

Logeren doe je in het pension ‘Agriolykos’ of ‘De wilde wolf’, gebouwd hoog boven op de rots die uitkijkt over de baai van het dorpje Therma.

De kamers zijn basic, maar het uitzicht, het terras, de schilderachtige schrijfplekjes en de nabijheid van de zee zijn onbetaalbaar. Voula, de eigenares van Agriolykos, ontvangt je met open armen en ondersteunt mee de rust en de stilte van het pension.

Therma is een piepklein dorpje in een beschermde baai. Je kan er elke dag de geneeskrachtige bronnen bezoeken.

 

JOUW INVESTERING

vanaf 1745 EUR (all-in, incl. 21% btw), afhankelijk van het kamertype

 

Inclusief:

7 overnachtingen in een single kamer

7 x  ontbijt, 5 x lunch

thee, koffie en versnaperingen

2 x diner

transfer van boot (Agios Kirikos) of luchthaven (Faros)

het volledige retraiteprogramma

21% btw

 

Niet inbegrepen:

reisarrangementen, reisverzekering, uitstap, avondmaaltijden

's Avonds gaan we uit eten in één van de nabijgelegen taverna's. Dit is echter niet verplicht, en dat is ook de reden waarom de avondmaaltijden niet inclusief zijn: je hebt telkens de vrijheid om zelf te voelen: wil ik mee uit eten, of wil ik er een keer alleen op uit?

Uit eten gaan is op Ikaria niet duur, en altijd vers en overheerlijk. Reken op een gemiddelde van 15 EUR voor een uitgebreide avondmaaltijd.

  

REACTIES VAN DEELNEMERS

''Wat een transformatie! Wat een bevrijding! Een deel van mij ging gebukt onder schaamte en schuld. Wat een gewicht heb ik afgelegd. Ik durf er nu te staan! De schrijfmeditaties hebben mij écht in beweging gezet, en inzicht gegeven. Nu ben ik uitgebroken. Ik neem het allemaal mee en sla mijn vleugels open.'' JULIE K.

''Ik kwam naar Ikaria om te zoeken. Mezelf, mijn echte schrijfstem. En ik heb gevonden. Ik ging naar huis in het vertrouwen dat wat ik in de wereld zet mag gezien worden. Dat mijn schrijven, mijn visie en eigenzinnige aanpak zichtbaar MAG zijn.'' INGRID M.

Sessie(s)

23 sept - 30 sept 2022


Details

Georganiseerd door Joey Brown

Docent Joey Brown

Duur Meerdere dagen

Start 23 sep. 2022 09:00

Einde 30 sep. 2022 10:00

Prijs € 1745.00

Regio Buitenland

Locatie Ikaria, Griekenland

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!