Liedteksten schrijven

Liedteksten zwerven tussen poëzie en proza. Ze zijn relatief kort, maar vertellen soms meer dan dikke en/of dunne boeken. Niet voor niets won Bob Dylan de Nobelprijs voor literatuur. 

Maar waar ligt de breekbaarheid, waar ligt de kracht van een goede liedtekst?
Vijf sessies lang dompelt Niels ‘Stoomboot’ Boutsen je onder in de wondere wereld van de tekstuele songwriting. Je bekijkt hoe liedteksten in elkaar zitten, leert analyseren hoe tekst en muziek impact kunnen hebben en schrijft zelf een dijk van een lied(tekst).


Begeleiding

Niels Boutsen had de keuze: “ongelukkig zijn of muzikant worden.” Hij koos voor dat laatste en treedt op onder de artiestennaam Stoomboot. Hij won in 2011 de Nekka Wedstrijd, speelde op zowat alle grote en kleine podia, scoorde verschillende hits, maakte vier cd's en een muzikale voorstelling. Stoomboot gebruikt zijn expertise als tekstschrijver, componist, performer en leraar om je te begeleiden in deze cursus. 

Online

Omdat we liever woorden dan virussen verspreiden, start deze cursus online op via zoom. Mochten er medio maart versoepelingen komen, dan kunnen de laatste lessen eventueel nog live plaatsvinden in de Hibernia-school in Antwerpen. Dit bekijken we in onderling overleg met de docent en de deelnemers. 
Vier dagen voor de start van de cursus ontvang je een mail met de praktische info. 


Prijs

145 euro (incl. publicatie ‘Er moet ook nog tekst op’

 

Korting

15% korting voor jongeren (-26), leden van de Literaire Loge, leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).


foto: Jaap Reedijk

Sessie(s)

27 februari, 6, 13, 20 en 27 maart van 10 tot 13u


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Niels ‘Stoomboot’ Boutsen

Start 27 feb 2021, 09:00

Prijs € 145.00

Regio Online

Locatie online te volgen vanuit je eigen huiskamer

Leeftijdscategorie 18+

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!