Mijn mama & ik: workshop helend schrijven

Onze moeder.

Mama.

Moe.

Ma.

Moeke.

Mams.

Hoe we ze ook noemen ... het is de vrouw aan wie we ons leven te danken hebben (en natuurlijk ook aan onze vader 😉).

We werden allemaal groot in de schoot van onze moeder.

We kregen handen, voeten, tanden. Een reuk, een stem en een wil. Zij perste ons de wereld in. Allemaal staan we in relatie tot en met onze moeder. Misschien is die band geweldig. Misschien loopt het stroever dan je zou willen. Misschien is ze fysiek niet meer aanwezig, maar voel je haar nog altijd dichtbij.

 

In deze workshop helend schrijven - dichtbij moederdag - stellen we onze mama centraal. We brengen haar tot leven door een portretje van haar te schrijven. We brainstormen en schrijven over momenten van aanvaring, van aanvaarding, van onvergetelijke herinneringen. We kijken ook naar wat we hebben moeten leren, omdat onze moeder onze moeder was. We stellen haar vragen en proberen een antwoord te schrijven. We schrijven dus ook vanuit haar perspectief (dat is zo bijzonder!) en zelfs vanuit het perspectief van een liefhebbende andere vrouw (een tante, een grootmoeder, een buurvrouw).

Al dichtend proberen we regelmatige het geschrevene samen te vatten. En geen nood als je nog nooit een gedicht hebt geschreven. Ik begeleid jullie stap voor stap!

 

"Je hoeft geen schrijver te zijn om mee te doen. Enkel bereid zijn om te voelen wat er leeft en dan aan het schrijven te gaan. Het was een fantastische dag. Ik kom zeker nog terug." (Elke B)

 

Misschien dat je na afloop van dit schrijftraject wel met meer mildheid naar je mama kijkt? Of het zou zo maar kunnen dat je haar beter begrijpt. Wie weet groei je dichter naar haar toe, omdat je al schrijvend bijvoorbeeld gemerkt hebt dat jullie meer gemeen hebben dan eerst gedacht ...

Om te weten wat de workshop kan teweegbrengen, moet je ... inschrijven. Ja, zo simpel is het. En dat is niet 'commercieel' bedoeld. Het is een drempel die je over moet (dat ervaar ik althans als ik me inschrijf voor gelijkaardige trajecten of workshops). Dus een drempel! Want de kans bestaat dat je verdriet, pijn, frustratie of gemis in de ogen kijkt. Maar die emoties doorvoelen ... dàt brengt zachtheid en heling. En dat maakt dat je weer verder kan ... maar dan lichter. Heler.

 

"Eveline waakt erover dat iedere deelnemer zich goed voelt in de groep." (Tine C.)

WAAR

Deze workshop vindt plaats in De Wilde Tijm, een ecologische natuurtuin van 2.5 hectare aan de Scheldemeersen in Zingem (Weistraat 49). Het is een rustgevende oase van wiegende wilgen, omzoomde hooilanden met natuurschapen en groene tuinkamers. Er is zelfs een biodynamische vlindertuin. Een inspirerende plek om helemaal tot rust én schrijven (uiteraard 🤪) te komen.

Tijdens de middagpauze is er zeker tijd om op ontdekking te gaan.

 

"Het heeft mijn ziel deugd gedaan." (Marleen A.)

 

SCHRIJFTRAJECT

Aan deze workshop is een schrijftraject verbonden van 7 weken dat start op maandag 16 mei. Ook wie niet aan de workshop deelneemt, kan hieraan deelnemen. Beslissen kan nog na de workshop (ten laatste op zaterdag 14 mei)

Elke week krijg je een mail met een verdiepende schrijfopdracht waarin onze moeder en de relatie tot haar centraal staat. We gaan onder meer terug naar onze vroege jeugd en hoe we toen onze mama ervaarden, schrijven over momenten waarop we al op ons kompas voerden (en niet meer op het hare) en gaan op zoek naar spanningsvelden moeder-kind (die misschien al generaties meegaan).

En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook een besloten Facebookgroep 'Helend schrijven' waarin je je ervaringen bij het schrijven en/of schrijfsels mag delen. Het traject loopt van maandag 16 mei tot en met maandag 27 juni.

Prijs traject: 77 euro

ACTIEPRIJS workshop + traject: 149 euro (in plaats van 176 euro)

 

PRIJS

Workshop: 99 euro (inclusief 21% btw voor particulieren en exclusief btw voor ondernemers die een factuur wensen)

Gastvrouw Kaya Jakovits bereidt een heerlijke versgeplukte vegetarische lunch. 🥗🥗 Ook koffie, thee én een heerlijk zelfgemaakt dessertje zijn inbegrepen. 🍪☕

 

INSCHRIJVEN

Inschrijven door te mailen naar evelinecoppin@gmail.com en het juiste bedrag over te schrijven met vermelding van 'mijn mama en ik: workshop en/of traject' op BE31 8915 0431 7255.📨📨 Je plaats is verzekerd van zodra je hebt betaald!

Sessie(s)

12 mei 2022


Details

Georganiseerd door Boek van mijn Leven

Docent Eveline Coppin

Duur 1 dag(deel)

Start 12 mei 2022 08:00

Einde 12 mei 2022 14:30

Prijs € 99.00

Regio Oost-Vlaanderen

Locatie De wilde tijm - Zingem

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!