Nieuw! De misdaadroman

Deze cursus zit vol. Interesse? Meld je aan voor de wachtlijst. Stuur een mailtje naar info@creatiefschrijven.be met vermelding 'wachtlijst misdaad'. Komt er een plaatsje vrij, dan nemen we contact met je op. 

Het breekijzer van de bellettrie

“A thing of beauty is a joy for ever.” Dat zei de Engelse dichter John Keats over kunst en poëzie. Kan de misdaadroman, een literair genre dat focust op de lelijke kanten van de mens en de maatschappij, beschouwd worden als een thing of beauty? En zo ja, waaruit bestaat de specifieke schoonheid van de misdaadroman dan?

In deze cursus nemen we een genre onder de loep dat de zuiverheid van kunst door het slijk haalt. Misdaadliteratuur is poëzie van de achterbuurten, waar schoonheid voortdurend in gevaar verkeert, omdat het vertrapt, verdrukt, gestolen of vermoord wordt. En net daardoor kostbaarder is dan ooit. 

In vijf lessen, die telkens drie uur duren, focussen we op setting, personages, plot, stijl en tenslotte op het belang van een sterk begin en een nog sterker einde. Je krijgt  na elke les een korte schrijfopdracht mee naar huis, waarop je tijdens de volgende les gedetailleerde feedback krijgt. Naast eigen werk lezen we in de lessen ook korte fragmenten van beroemde misdaadromans die we bespreken en analyseren. 

Het doel van deze cursus is om van iedereen betere schrijvers te maken, in de jacht op dat ongrijpbare thing of beauty. 

 

Docent 

Wouter Dehairs is schrijver van misdaadromans. Zijn boeken spelen zich opvallend vaak af in Brussel, waarbij de hoofdstad haar functie van decor van zich afschudt en het podium opeist als grillige, inspirerende, duistere hoofdfiguur. Zijn derde boek, ‘Nachtstad’ (Lannoo, 2021), werd bekroond met de Knack Hercule Poirotprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman. Met zijn meest recente boek, ‘Brussel Blues’, stond hij in 2023 ook op de shortlist voor de Knack Hercule Poirot-prijs. 

 

Locatie

We verwelkom je voor deze cursus graag in Bibliotheek Predikheren in Mechelen. Deze bib staat in de top vijf van mooiste bibliotheken ter wereld. 

 

Kortingen

15% voor:

  • jongeren (-26)
  • leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).

 

80% voor Uitpas kansentarief Mechelen 

Kom je hiervoor in aanmerking? Stuur een mailtje naar info@creatiefschrijven om je in te schrijven. 

 

Op magazine VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 18 i.p.v. 24 euro voor een jaarabonnement. 

Interesse? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 

Deze korting geldt enkel voor verzending in België. 

 

Copy auteursfoto: Koen Broos

Sessie(s)

5 zaterdagvoormiddagen: 24 februari, 2, 9, 16 en 23 maart, telkens van 13 tot 15.50 u. in bibliotheek Predikheren, te Mechelen.


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Wouter Dehairs

Duur 1 dag(deel)

Start 24 feb 2024, 12:00

Einde 23 mrt 2024, 14:50

Prijs € 185.00

Regio Antwerpen

Locatie bibliotheek Predikheren

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus


Genres

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!