Online helend schrijftraject: groeikracht (7 weken)

Misschien herken je het wel ... je weet dat schrijven je deugd doet, maar het lukt je moeilijk om het in te bedden in je dagelijkse leven. Of je schrijft enkel wanneer er iets gebeurde in je leven dat je angstig, verdrietig of kwaad maakte.


Je wil ook wel eens over vroeger schrijven. Of over blije herinneringen. Of het schrijven gebruiken om stil te staan en je innerlijke wijsheid te ontdekken. Of misschien ben je wel op zoek naar inspiratie om over te schrijven? Naar boeiende opdrachten. Toffe dichtvormen. En als het ook nog even kan ook wel naar mensen die jouw passie voor taal en (helend) schrijven delen.


Dan is dit MAILTRAJECT helemaal iets voor jou! Een echt voor jezelf! Misschien kan je het wel vragen als geschenkje aan iemand? 


VOORDELEN
💜 je maakt de opdrachten op je eigen tempo
💜 je geeft het schrijven een plekje in je leven
💜 je zet in op persoonlijke groei
💜 je bent in contact met gelijkgezielden die net als jou houden van diepgang
💜 je oefent in (eenvoudige) gedichten schrijven die je helpen om de essentie te 'pakken' van wat je schreef
💜 je hoeft zelf geen schrijfopdrachten uit je hoed te toveren


VOOR WIE
💡 je houdt ervan om naar binnen te kijken
💡 je 'hebt' iets met schrijven (je houdt/hield van dagboekschrijven, kan je emoties op papier weergeven
💡 je hebt zin in een half uurtje pure me-time gedurende zeven weken
💡 je komt graag uit je hoofd in je gevoel
💡 je brengt graag naar boven wat er diep in jou leeft
💡 je vindt het 'wijs' jezelf nog beter te leren

 

VARIATIE AAN SCHRIJFOPDRACHTEN 
✍🏽 puntlijnmeditatie van Joey Brown
✍🏽 de kracht van schrijven bij coachen van Sarah Muiderman
✍🏽 autobiografisch schrijven met perspectiefwisseling (Instituut voor Biografiek)
✍🏽tot de essentie komen via een gedicht
✍🏽autobiografisch schrijven (Creatief Schrijven)
✍🏽 ...

HOE?
 
Wekelijks krijg je een mail met een inspirerende schrijfopdracht. Het is een opdracht die helpt om naar binnen te keren, dichter bij je kern te komen, bij wie je ten diepste bent. Reken op een half uurtje tot veertig minuten per opdracht.

Besloten Facebookgroep 
Je ervaringen bij het schrijven en/of je schrijfsels mag je delen in de Facebookgroep 'Helend schrijven'. Dat is een besloten Facebookgroep (met ondertussen een vijftigtal leden) met mensen die al zo'n schrijftraject deden. Gelijkgezielden dus. Je deelt er wat je wilt wanneer je dat wilt. En waarom zou je dat doen? Wel, omdat delen helend werkt! Wat je schreef, krijgt nog meer bestaansrecht, omdat het ook door anderen 'gelezen' wordt. In de praktijk deel je vaak je gedicht. Vaak laat ik je daar naartoe werken in een schrijfopdracht.


Ikzelf volg op wat er in de Facebookgroep wordt gepast en reageer heel kort (een bedanking, een woord dat me aansprak, het gevoel dat ik kreeg). Dat mogen ook de andere leden van de Facebookgroep doen (en jij mag dat doen met anderen die iets delen). Wat we niet gaan doen (ook ik niet), is inhoudelijk reageren op wat iemand schreef. De bedoeling is dat het een veilige plek blijft. Ik ben niet opgeleid als therapeut (al volgde ik wel een coachingsopleiding, maar dat is toch nog iets anders!  ) noch de andere deelnemers.


Na afloop 
Misschien kijk je na afloop van dit schrijftraject wel met meer mildheid naar jezelf. De kans is ook heel groot dat je heel wat inzichten kreeg of misschien wel een rode draad ontdekte in je leven. Of wie weet worden sommige moeilijke herinneringen iets minder scherp?


Je twijfelt? 
Om te weten wat zo'n traject teweegbrengt, moet je ... inschrijven. Ja, zo simpel is het. En dat is helemaal niet 'plat commercieel' bedoeld. Het is werkelijk een drempel waar je bereid moet zijn over te gaan. Dat ervaar ik althans als ik me inschrijf voor gelijkaardige trajecten, workshops, retraites of opleidingen. Een drempel dus, omdat de kans bestaat dat je verdriet, pijn, frustratie of gemis in de ogen kijkt. Maar die emoties doorvoelen ... dàt brengt zachtheid en heling. En dat maakt dat je weer verder kan ... maar dan lichter. Heler. Weet wel dat je - als we over een herinnering schrijven, wat lang niet altijd het geval is - je zelf kiest welke herinnering. Dus je hebt zelf in de hand waar je over schrijft. Sommige oefeningen zetten ook sterk in op het krachtige in jezelf te ontdekken. Om aan te sluiten bij wat goed gaat en positief verloopt.


GETUIGENISSEN
🪴"Ik hou enorm veel van schrijven en twijfelde niet om aan dit halfjaartraject te starten. Ik heb mijn onderbuikgevoel gevolgd en wat ben ik blij! Ik vond de opdrachten ' verrassend ' in alle opzichten en ook de "reactie van mezelf". Ik merkte - vooral in het begin - hoe snel ik de oefening wou invullen vanuit mijn hoofd. Hoe goed het moest zijn. De bijkomende oefeningen om even tot rust te komen kwamen dus heel goed van pas: kort, krachtig en doeltreffend. Nog steeds ben ik verwonderd van wat er uit mijn pen kwam en komt. Het is wat op dat moment vanuit mijn gevoel dient neergepend te worden ... De ene keer een momentopname van mijn innerlijke  , soms meer fantasie. Dat mogen herontdekken op een speelse manier is een mooi cadeau. (Helga V.E.)
🪴 Zo'n traject is pure zelfzorg. Je neemt bewust de tijd om te schrijven en krijgt structuur in je gedachten. Dat geeft rust. De afwisseling in de opdrachten maakt het fijn om te doen". (Marleen A.)
🪴 "De opdrachten van het schrijftraject doen me stilstaan. Vertragen. En dat is zo zo waardevol. We zitten jammer genoeg al in week negen van de dertien, maar ik stap sowieso in het volgende schrijftraject in." (Annelies B.)
🪴 "Ik wil je graag schrijven dat je zeker slaagt in het opzet groeikracht. De oefeningen vormen mee een onderdeel van het proces dat ik ga. Het is treffend hoe al heel wat dingen ingehaakt hebben op datgene waar ik mee bezig ben" (Liesbet)
🪴 "Je groeit als mens" (Elena L.)


WANNEER
Je kan elk begin van de maand instappen.


PRIJS
77 euro 

 

ALTERNATIEF

Wie graag de relatie met zijn moeder (of een andere persoon die sterk aanwezig was tijdens de vroege jeugd) al schrijvend wil onderzoeken, kan deelnemen aan het mailtraject 'Mijn mama en ik'.


INSCHRIJVEN
Een mailtje sturen naar evelinecoppin@gmail.com en de centjes overschrijven op BE31 8915 0431 7255 met vermelding van je naam en 'mailtraject 'groeikracht'.


MEER WETEN
Alles nog eens nalezen kan op https://www.boekvanmijnleven.be/mailtrajecten.html.


WIE IS EVELINE?
In het helend schrijven komen twee van mijn passies: persoonlijke groei en schrijven. Ik werkte jarenlang als journalist bij Kerk & Leven, schreef vervolgens levensverhalen op en begeleid(de) mensen bij het schrijven van hun biografie. Al jaren volg ik workshops en (schrijf)retraites om me als persoon te ontwikkelen. Zo rondde ik in juni 2023 het postgraduaat inspirerend coachen aan Artevelde Hogeschool af.

Details

Georganiseerd door Boek van mijn Leven

Docent Eveline Coppin

Duur Meerdere dagen

Prijs € 77.00

Regio Online

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Coaching

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!