Poetry Summer Academy XIV in Damme - VOL - wachtlijst

Deze cursus zit vol. Interesse? Meld je aan voor de wachtlijst. Stuur een mailtje naar info@creatiefschrijven.be met vermelding 'wachtlijst PSA'. Komt er een plaatsje vrij, dan nemen we contact met je op. 

Men neme 10 hongerige dichters en voege daar 1 ervaren schrijfcoach aan toe, Daniel Billiet, en laten hen taalgevoelig mixen en gisten gedurende 5 dagen in een prachtig domein in Damme. Vervolgens op smaak brengen naar eigen individuele inzichten en verlangens.

Dit recept voor een zomerse schrijfcursus werpt al meer dan XIII edities vruchtbare en bewonderenswaardige gedichten af.  

Heb je de basics van poëzie schrijven onder de knie? Maar wil je meer? Wil je verzen zien groeien? Wil je weg uit je eigen denken en weg van je bekende paden?  Wil je meegezogen worden door stimulerende opdrachten en de inspirerende wisselwerking met andere dichters? Dan ben je welkom op de veertiende editie van de bekende Poetry Summer Academy.        

Het programma is een mix van groepssessies, werken in kleine groepjes, intense feedbacksessies en individuele schrijftijd.  

En wees gerust, het is niet omdat PSA al jaren een succesformule blijkt, dat we op onze lauweren rusten. Voor deze editie strijken we neer in een erkend stiltegebied in Damme. Ieder jaar evolueert PSA. Ook dit jaar introduceren we twee NIEUWE werkmodellen. Cryptisch gezegd: inspiratie moet niet altijd vanuit het brein komen, we zijn meer dan onze grijze cellen.

Nog niet overtuigd? Bekijk het getuigenisboek, de foto's en de teksten in het boek 'Hellebosch, zoals alleen een eik kan kijken'.  

Foto's: Sophie Nuytten 


Begeleiding

Daniel Billiet, dichter en schrijfdocent. Hij publiceerde een tiental dichtbundels voor de jeugd en een vijftal bloemlezingen. Hij stond aan de wieg van Poëziekrant en het Poëziecentrum en was poëzierecensent voor KNACK. In 2020 verscheen zijn the best of van zijn jeugdgedichten 'Waarom het nooit bananen regent'.

Hij is o.m. ook ambassadeur voor Grootouders voor het Klimaat, actief als klimaatdichter en ook actief voor het Gents MilieuFront in Gent. 


Locatie

De Grote Wateringe  is een plek waar dingen mogen groeien. Gedachten, ideeën, dromen, zomeravonden, mensen en biogroenten. Die cultuur zit in de details. Van verzen langs hun wandelpad tot die ene kromme balk in één van hun plafonds. 

De Grote Wateringe is bovendien ook een plek waar medewerkers, die het moeilijker hebben om in het reguliere circuit aan de slag te gaan,een kans krijgen. 

Het is een bewuste keuze van Creatief Schrijven vzw om met deze locatie, die inzet op duurzaamheid en bio-tuin en -landbouw, in zee te gaan, omdat dat volledig aansluit bij de waarden van onze werking. 

Het is de ideale omgeving om met schrijfgenoten in gesprek te gaan, ideeën te laten rijpen en verder tot bloei te laten komen. Je krijgt heerlijke maaltijden geserveerd en ’s avonds (als je dat wenst) de gelegenheid om bij een glaasje na te keuvelen over de voorbije dag. 

 

Interesse? Meld je aan! 

Omdat we zeker willen zijn dat mensen die willen deelnemen over voldoende ervaring beschikken als dichter vragen we vooraf een mailtje te sturen met vijf van je recente gedichten naar info@creatiefschrijven.be met als onderwerp ‘kandidaat PSA’. 

Eens je kandidatuur aanvaard wordt, kan je dan het inschrijvingsgeld betalen.

! Nam je eerder al deel aan de Poetry Summer Academy, dan hoef je je niet opnieuw kandidaat te stellen. Je mag dan ineens inschrijven. 

 

Prijs voor een duurzame Poetry Summer Academy 

De Poetry Summer Academy is een residentiële cursus, inclusief overnachting in een recent gerenoveerde kamer, ontbijt, lunch, diner en koffiepauzes. 

Je kan kiezen voor een eenpersoonskamer met eigen lavabo en gedeelde douche en toilet en dan betaal je 799 euro (logieskost 543 euro + 265 euro cursusgeld) of een luxe-kamer met eigen badkamer en dan betaal je 899 euro (logieskost 634 euro + 265 euro cursusgeld). 

Wens je een luxe-kamer? Stuur dan een mailtje naar info@creatiefschrijven.be met als onderwerp ‘Schrijfverblijf deluxe’. 

Je kan betalen in schijven. 

Je kan ook steun vragen aan familie en/of vrienden door je een waardebon cadeau te laten doen. Op die manier dragen zij een steentje bij aan jouw verblijf. 

 

Kortingen 

15% korting voor:

  • jongeren (-26)
  • leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart). 


Korting op magazine VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 18 i.p.v. 24 euro voor een jaarabonnement. 

Laat dat interessante leesvoer maar komen? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 

Deze korting geldt enkel voor verzending in België. 

Sessie(s)

Van maandag 14 (10u) tot vrijdag 18 augustus (12u) 2023, bij de Grote Wateringe.


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Daniel Billiet

Duur Meerdere dagen

Start 14 aug 2023, 08:00

Einde 18 aug 2023, 10:00

Prijs € 799.00

Regio West-Vlaanderen

Locatie ​ Waterhoek 2, 8340 Moerkerke - Damme

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!