Poetry Summer Academy XV in Damme - vol - wachtlijst

Deze cursus zit vol. Heb je interesse? Meld je aan voor de wachtlijst door een mailtje te sturen naar info@creatiefschrijven.be met als onderwerp 'wachtlijst PSA'. Kom er een plaats vrij, dan nemen we contact met je op. 


Toonmoment 

Vrijdagmiddag 23 augustus brengen de deelnemers van deze cursus een verse oogst gedichten.
Van harte welkom om van deze verse pennenvruchten te komen proeven. Alle info vind je hier

 

Poetry Summer Academy

Men neme 10 hongerige dichters en voege daar 1 ervaren schrijfcoach aan toe, Daniel Billiet, en laten hen taalgevoelig mixen en gisten gedurende 5 dagen in een prachtig domein in Damme. Vervolgens op smaak brengen naar eigen individuele inzichten en verlangen.

Dit recept voor een zomerse residentiële schrijfcursus werpt al meer dan 14 jaar vruchtbare en bewonderenswaardige gedichten af.  

Heb je de basics van poëzie schrijven onder de knie? Maar wil je meer? Wil je verzen zien groeien? Wil je weg uit je eigen denken en weg van je bekende paden?  Wil je meegezogen worden door stimulerende opdrachten en de inspirerende wisselwerking met andere dichters? Dan ben je welkom op de vijftiende editie van de bekende Poetry Summer Academy.        

Het programma is een mix van groepssessies, werken in kleine groepjes, intense feedbacksessies en individuele schrijftijd.  

 

Nog niet overtuigd? Bekijk het getuigenisboek, de foto's en de teksten in het boek 'Hellebosch, zoals alleen een eik kan kijken'. 

 

Begeleiding

Daniel Billiet, dichter en schrijfdocent. Hij publiceerde een tiental dichtbundels voor de jeugd en een vijftal bloemlezingen. Hij stond aan de wieg van Poëziekrant en het Poëziecentrum en was poëzierecensent voor KNACK. In 2020 verscheen zijn the best of van zijn jeugdgedichten 'Waarom het nooit bananen regent'. 

Hij is o.m. ook ambassadeur voor Grootouders voor het Klimaat, actief als klimaatdichter en ook actief voor het Gents MilieuFront in Gent. 

 

Locatie

De Grote Wateringe is een plek waar dingen mogen groeien. Gedachten, ideeën, vallende sterren, zomeravonden, mensen en biogroenten. Die cultuur zit in de details. Van verzen langs hun wandelpad tot die ene kromme balk in één van hun plafonds. 

De Grote Wateringe is bovendien ook een plek waar medewerkers, die het moeilijker hebben om in het reguliere circuit aan de slag te gaan,een kans krijgen. 

Het is een bewuste keuze van Creatief Schrijven vzw om met deze locatie, die inzet op duurzaamheid en bio-tuin en -landbouw, in zee te gaan, omdat dat volledig aansluit bij de waarden van onze werking. 

Het is de ideale omgeving om met schrijfgenoten in gesprek te gaan, ideeën te laten rijpen en verder tot bloei te laten komen. Je krijgt heerlijke maaltijden geserveerd en ’s avonds (als je dat wenst) de gelegenheid om bij een glaasje na te keuvelen over de voorbije dag.

 

Interesse? Stel je kandidaat! 

Omdat we zeker willen zijn dat mensen die willen deelnemen over voldoende ervaring beschikken als dichter vragen we vooraf een mailtje te sturen met vijf van je recente gedichten. Die mag je sturen naar info@creatiefschrijven.be met als onderwerp ‘kandidaat PSA’.
Eens je kandidatuur aanvaard wordt, kun je dan onine hier inschrijven en betalen.

 

Prijs voor een duurzame Poetry Summer Academy 

De Poetry Summer Academy is een residentiële cursus, inclusief overnachting in een recent gerenoveerde kamer, ontbijt, lunch, diner en koffiepauzes. 

Je kan kiezen voor een eenpersoonskamer met eigen lavabo en gedeelde douche en toilet en dan betaal je 660 euro of een luxe-kamer met eigen badkamer en dan betaal je 760 euro

Wens je een luxe-kamer? Stuur dan een mailtje naar info@creatiefschrijven.be met als onderwerp ‘Schrijfverblijf deluxe’. 

Je kan betalen in schijven

Je kan ook steun vragen aan familie en/of vrienden door je een waardebon cadeau te laten doen. Op die manier dragen zij een steentje bij aan jouw verblijf. 

 

Cursusgeld wordt aangevuld met subsidie  

Omdat deze cursus kadert in de bijkomende kernopdracht ‘amateurkunsten talentontwikkeling’ van de organisatie Creatief Schrijven vzw leggen wij per deelnemer 400 euro bij, bovenop het bovenstaande inschrijvingsgeld. Dit op voorwaarde dat de deelnemer akkoord gaat om na afloop een uitgebreid evaluatieformulier in te vullen. 


Je kan per kalenderjaar slechts één keer van deze bijkomende subsidie gebruikmaken. 

 

Kortingen 

15% korting voor:

- jongeren (-26)

- omdat deze cursus extra gesubsidieerd wordt kunnen wij hiervoor geen lerarenkorting toestaan. 

 

Korting op magazine VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 18 i.p.v. 24 euro voor een jaarabonnement. 

Laat dat interessante leesvoer maar komen? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 

Deze korting geldt enkel voor verzending in België. 


Deze cursus is vol.

Sessie(s)

Van maandag 19 (10u) tot vrijdag 23 augustus (12u) 2024


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Daniel Billiet, dichter, schrijfdocent

Duur Meerdere dagen

Start 19 aug 2024, 08:00

Einde 23 aug 2024, 10:00

Prijs € 660.00

Regio West-Vlaanderen

Locatie De Grote Wateringe, Waterhoek 2, 8340 Damme

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus


Deze cursus is vol.

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!