Populairwetenschappelijk schrijven

Hoe maak je informatie van ingenieurs, wetenschappelijke teksten, gespecialiseerde onderzoeken en rapporten in wetenschappelijk jargon toegankelijker zonder dat de essentie verloren gaat

Docent Mathilde Jansen geeft een online workshop "Wetenschappelijk én toegankelijk schrijven (Populariserend schrijven)" waarin je leert hoe je dit aanpakt.

Nieuwsartikelen, achtergrondartikelen, persberichten en interviews: wat zijn de specifieke aandachtspunten? Je krijgt oefeningen en feedback/feedforward op je eigen aangeleverde teksten

Je krijgt inzicht in hoe je wetenschappelijke kennis en taal omzetten naar een specifieke doelgroep, zodat de boodschap begrepen wordt.

Wie is Mathilde Jansen? 

Mathilde Jansen is taalkundedocent en wetenschapsjournalist. Ze is redacteur voor de vakpagina Taal en Spraak van de populairwetenschappelijke website Kennislink en is als redacteur verbonden aan het Meertens Instituut. Zij is coauteur van de Atlas van de Nederlandse taal.

 

Wat en wanneer? 

Twee online ochtendsessies op dinsdag 16 en 30 maart van 10 tot 12.30u

Korting?

15% korting voor jongeren (-26), leden van de Literaire Loge, leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).

 

 

Deze cursus wordt georganiseerd i.s.m. UPV Wetenschapspopularisering

 

 

 

Foto: Unsplash

Sessie(s)

Dinsdagen 16 en 30 maart 2021, twee online ochtendsessies van 2,5u: van 10u - 12u30


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Mathilde Jansen

Start 16 mrt 2021, 09:00

Prijs € 275.00

Regio Online

Locatie Online

Leeftijdscategorie 18+

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!