Schrijfworkshop: Krasse Koppen i.s.m. KMSKA - VOL - wachtlijst

Deze cursus zit vol. Interesse? Meld je aan voor de wachtlijst. Stuur een mailtje naar info@creatiefschrijven.be met vermelding 'wachtlijst Krasse Koppen'. Komt er een plaats vrij, dan nemen we contact met je op. 


Rubens, Rembrandt en Vermeer gebruikten regelmatig anonieme modellen voor hun creatieve experimenten. Heel gewone mensen. Mensen zoals jij en ik, waarbij het gezicht een eigen verhaal vertelt. De kunstschilders brachten op een meesterlijke manier het menselijk gelaat in beeld. Maar hoe kan je een gezicht zo treffend mogelijk vatten in woorden?

KMSKA organiseert in samenwerking met Creatief Schrijven vzw een unieke en eenmalige schrijfworkshop naar aanleiding van de expo 'Krasse Koppen'.

Tijdens deze workshop ga je aan de hand van enkele korte oefeningen, en met de inzichten en tips van levensverhalen- en portretschrijver Igor Daems, zelf schrijvend aan de slag in de expo ‘Krasse Koppen’. Je verkent, bekijkt en beschrijft de uiterlijke en innerlijke wereld van enkele karaktervolle personages uit de 16de en 17de eeuw.

We sluiten de workshop samen af met een bespreking in groep van de geschreven portretten.

Let op! Om deel te nemen aan de workshop heb je ook een toegangsticket voor de expo Krasse Koppen nodig. Dit moet je vooraf via de website van het KMSKA boeken (of: gratis ticket met een museumpas waardoor je in meer dan 235 musea meermaals gratis binnen kan wandelen). Toegangstickets voor het museum vind je hier. Kies voor het tijdslot van 10.30 uur.

Korting op magazine VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 18 i.p.v. 24 euro voor een jaarabonnement.  Interesse? Vink dan het extra veld bij je inschrijving in. Deze actie geldt enkel voor verzending in België.

Sessie(s)

Zaterdagmorgen 16 december 2023 van 10 u. tot 12.30 u.


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw ism Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA)

Docent Igor Daems

Duur 1 dag(deel)

Start 16 dec. 2023 09:00

Einde 16 dec. 2023 11:30

Prijs € 15.00

Regio Antwerpen

Locatie KMSKA Leopold de Waelplaats 1, 2000 Antwerpen

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!