Schrijf je eigen plot - individueel traject

Omschrijving

Schrijf je eigen plot - autobiografisch schrijven om te groeien 

Individueel traject - 6 sessies

Heb je zin (goesting) om aan de hand de hand van zinnen (een aaneenschakeling van woorden) na te denken over de zin (betekenis) van je leven? Voel je dat het tijd is dat jij je eigen lot in handen neemt en begint te schrijven aan jouw levensplot?


De filosoof Sören Kierkegaard stelde het als volgt: ‘Het leven moet voorwaarts geleefd worden, maar kan enkel achterwaarts begrepen worden.’ Vanuit een terugblik op je leven, bekijken we aan de hand van schrijfopdrachten wat jou in je leven te doen staat.


We zetten samen (online) een briefwisseling op, waarin jij van mij opdrachten krijgt waaraan je thuis werkt en die ik vervolgens van feedback voorzie. Je hoeft geen schrijver te zijn om aan dit project te starten, je moet het alleen fijn vinden om woorden aan het papier toe te vertrouwen.

Hoe ziet het traject eruit:


Kennismaking
De kennismaking is altijd persoonlijk. Dit kan bij jou thuis, bij mij thuis, ergens halverwege in een koffiehuis. (In coronatijd doen we het misschien via Skype.) We stemmen met elkaar af over jouw traject. Waarom wil jij met jouw levensverhaal aan de slag? Ervaar je verstoringen in je leven? Waarom kom je nu? Was er een druppel die de emmer deed overlopen? Waarom dit traject? Waarom schrijven en niet iets anders? We stemmen af over de schrijfopdrachten die jou het beste kunnen helpen.


Schrijfopdrachten
Terug thuis ontvang je van mij de eerste schrijfopdracht en mogelijks ook een bijbehorend stuk achtergrond dat je eerst moet doornemen. Het is nooit ingewikkeld. We spreken een deadline af tegen wanneer jij me jouw afgewerkt resultaat bezorgt. Ik schrijf jou terug met feedback en bezorg je een nieuwe schrijfopdracht.

Voor meer info omtrent de schrijfopdrachten: https://hetwoordisvanu.com 

 

Ilse Bockstaele schreef verschillende verhalen voor kinderen, een monoloog en enkele kortverhalen. Daarnaast is ze HR-medewerker en komt ze dagelijks in aanraking met de persoonlijke verhalen van mensen. In haar eigen leven is ze voortdurend nieuwsgierig naar wat er om de hoek van haar meanderende groeipad loert. Vanuit deze ervaringen kijkt Ilse graag mee naar jouw levensverhaal.

Sessie(s)

Elk schrijftraject begint met een persoonlijke kennismaking en omvat vijf opdrachten waarover je feedback krijgt. We schrijven aan jouw tempo.

Er zijn instapmomenten op:
- 8 september 2020
- 10 november 2020
- 12 januari 2021
- 9 maart 2021
- 11 mei 2021
Deze data zijn richtmomenten voor inschrijving. Bijvoorbeeld: Meld je je later aan dan 8 september, dan gaat jouw traject pas vanaf 10 november van start.


Inschrijvingsdeadline

7 sep. 2020 10:00


Details

Prijs € 120.00

Georganiseerd door Het woord is van U

Docent Ilse Bockstaele

Locatie bij je thuis

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 16+

Niveau Alle niveaus

Regio Online