Schrijfweekend De kracht van betekenis

Uit onderzoek blijkt dat niet geluk, maar betekenis het leven de moeite waard maakt! De vier pijlers van een betekenisvol leven: ergens bij horen, een motiverend doel hebben, het eigen levensverhaal en mystieke ervaringen. Deze vier thema’s gaan we al schrijvend onderzoeken. De kracht van betekenis is een cursus die je dichter bij jezelf brengt.

Schrijfweekend De kracht van betekenis. Wil jij gelukkig leven of zinvol leven?

Uit onderzoek blijkt dat niet geluk, maar betekenis het leven de moeite waard maakt! Een betekenisvol leven is volgens onderzoekster Emily Esfahani Smith gebaseerd op vier pijlers: ergens bij horen, een motiverend doel hebben, het eigen levensverhaal, mystieke ervaringen. Deze vier thema’s gaan we al schrijvend onderzoeken.

We gebruiken de technieken van het verbindend schrijven, creatieve werkvormen zoals collage, tekenen, visualisatie en meditatie. Al schrijvend ervaren we wat er in onszelf leeft en ontdekken we onze eigen wijsheid.

De kracht van betekenis is een cursus die je al schrijvend dichter bij jezelf brengt. Het doel van deze cursus is om je op weg te helpen naar fragmenten van jouw verhaal en (weer) te ontdekken wat belangrijk voor je is. In de cursus onderzoek je perspectieven en vind je materiaal waarover je kan (door)schrijven, zodat je nadien ook zelf jouw schrijven kan voorzetten.

Dit weekend is een moment voor jezelf, om te herbronnen en stil te staan bij wat voor jou betekenisvol is. Er is tijd om te vertragen. Je pen in beweging brengen en al schrijvend tot jezelf komen. Een weekend dat voelt als een verstillende en creatieve herbronning.

Het schrijfweekend De kracht van betekenis is geïnspireerd door het gelijknamige boek van Emily Esfahani Smith. Je hoeft het boek niet gelezen te hebben om deel te nemen aan het weekend.

Schrijfervaring is ook niet nodig, enkel het verlangen en de bereidheid om jezelf en de wereld rondom te ontdekken.

Vroegboekers betalen 445€ tot en met eind augustus. Vanaf 1 september is de prijs 495€. Je kan je alvast aanmelden via email goederaadvoorjou@gmail.com. Check alle informatie over het weekend op de website.

Wat deelnemers zeggen over het schrijfweekend De kracht van betekenis:

Dit weekend was voor mij teruggaan naar mezelf. Ik was vergeten wie ik ben. Zingeving, mijn ziel laten spreken = het is als thuiskomen. De workshop ‘Ergens bijhoren’ maakte veel los. Het was diep spitten, schatten werden blootgelegd. Dank hiervoor, Anne.

Dankjewel voor een mooi weekend! En voor jouw inzet! Ik ben vooral blij met mijn collage en het inzicht dat zij mij gaf. Het meest waardevolle zijn toch altijd de contacten en het delen van teksten met elkaar. Liefs, Hanny

Dank, veel dank voor je liefde-volle afgestemde aandacht, waarin ‘de kracht van betekenis’ weer toegevoegde waarde heeft gekregen. Je zorgvuldigheid is een mooie kwaliteit, waar ik van heb genoten, evenals de opzet van je workshops die me in het schrijven raakten. En tot slot: wat heerlijk dat ik het deze keer niet zelf hoefde te bedenken. Liefs van Tanja

Sessie(s)

Het weekend start met een gezamenlijk avondmaal op vrijdagavond. De cursus start dezelfde avond omstreeks 19u. In totaal zijn er 6 workshops. Het einde is voorzien zondag omstreeks 16u.


Details

Georganiseerd door Zinderen - Vanessa Matthyssen

Docent Vanessa Matthyssen

Duur Meerdere dagen

Start 8 nov 2024, 16:00

Einde 10 nov 2024, 15:00

Prijs € 495.00

Regio Antwerpen

Locatie Hof Zevenbergen, Ranst

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!