Schrijven aan de wieg van de beschaving - Writing at the cradle of civilisation

Meertalige Masterclass in Kenia (Naïrobi en Naivasha) 

18-25 February 2023

Deze meertalige masterclass is voor een gemengde doelgroep van zowel lokale, Nederlandstalige als internationale dichters en poetry performers die zich degelijk in het Engels kunnen uitdrukken, maar die daarom niet in het Engels moeten schrijven.

Tijdens deze workshop wordt gewerkt aan schrijftechnieken die je kan gebruiken om met tekst te improviseren, locatiegebonden werk te creëren, bindteksten te schrijven om je werk en performance te duiden en context te bieden voor mensen met een andere culturele achtergrond. Daarnaast draait deze masterclass om het schrijven van poëzie voor het podium met performance tips en oefeningen om met jouw performance interactie te hebben met je (anderstalig) publiek en leer je je kwetsbaarheid als podiumdichter te hanteren.

Naïrobi, Kenia. In deze workshop maak je kennis met verschillende dichters en kunstenaars uit Kenia, bekijk je de ene dag de omgeving als toerist en de andere dag door het oog van je Keniaanse collega's. Het "out of the box" gegeven, het incorporeren van begrippen uit andere talen en andere wereldbeelden staat hierbij centraal.

Aan het einde van deze masterclass heb je je schrijftechnieken verbeterd, ben je in staat om schrijfprompts te gebruiken om je schrijfproces een kickstart te geven, ben je je bewust van de impact die verschillende schrijfhulpmiddelen en bronnen hebben op de manier waarop je schrijft, weet je zal in staat zijn om locatiespecifieke poëzie te schrijven en zal uitvoeringstechnieken en strategieën voor publieksinteractie hebben onderzocht die op het podium kunnen worden gebruikt.

Schrijftechnieken:
Gezamenlijk auteurschap

Je krijgt schrijfaanwijzingen, gaat in groepjes aan de slag en wordt uitgedaagd om vanuit verschillende invalshoeken te schrijven. Dit alles binnen een serene groepssetting waar constructieve feedback wordt gegeven.

"out of the box" schrijven

Schrijven met verschillende schrijfmiddelen, verschillende technieken en op verschillende dragers, spreken als schrijven, schrijven van klankpoëzie en visuele orale partituren.

Geautomatiseerd schrijven

Bij geautomatiseerd schrijven gaat het om het verzamelen van directe indrukken en om deze om te zetten in poëzie als een door tijd-plaats-techniek beïnvloede kunstvorm. De omgeving, natuurlijke hulpbronnen en historische betekenis van de bezochte plaatsen als blijvende impact in het werk.

Deep POV

Wanneer je vanuit een diep emotionele gebeurtenis schrijft vanuit je eigen oogpunt (Point of View of POV) heb je als performance dichter kapstokken nodig om kwetsbaarheid te tonen, doch het niet te zijn, emoties op te wekken en niet per se emotioneel te worden, boos te zijn zonder enkel te schreeuwen. Hoe creëer je diepe emotionele verbondheid met je publiek zonder hierdoor zelf een emotioneel wrak te worden

Feedback geven op performance poëzie

Iedereen heeft een mening, maar dat is nog geen feedback. Er wordt vanuit een gemeenschappelijk kritisch apparaat feedback gegeven met respect voor elkeen.

Voorlopig programma:

Zaterdag 18/02/2023: Nairobi
Aankomst, transfer naar het hotel en welkomstpakket

Zondag 19/02/2023: Nairobi
Schrijfopdracht, ontbijt, introducties & presentatie van het programma, groepsbezoek aan het Nairobi National Park, lunch, schrijf- & feedbacksessie, diner, poëzieshow met lokale dichters, late night open mic.

Maandag 20/02/2023: Nairobi - Naivasha
Schrijfopdracht, ontbijt, schrijf- & feedbacksessie, reis naar Naivasha, aankomst met kamerindeling, contemplatieve wandeling met observatietechnieken, voorbereiding diner, diner, schrijfopdracht & performancesessie, verhalen vertellen rond de open haard

Dinsdag 21/02/2023: Naivasha
Schrijfopdracht bij zonsopgang, voorbereiding ontbijt, ontbijt, schrijfopdrachten, gezamenlijke schrijfoefeningen, middagsnack, bezoek aan plaatselijk nationaal park met performancesessies, voorbereiding diner, avondeten, schrijfopdrachten 's avonds laat, feedbacksessie rond de open haard.

Woensdag 22/02/2023: Naivasha
Vrij lezen & schrijven, ontbijt klaarmaken, ontbijt, gezamenlijk schrijven & uitvoeringsoefeningen, middagsnack, contemplatieve wandeling, verdiepende observatietechnieken & fijnafstemming van schrijven, avondeten klaarmaken, avondeten, late night performance, verhalen vertellen & feedbacksessie rond de open haard.

Donderdag 23/02/2023: Naivasha - Nairobi
Schrijfopdracht bij zonsopgang, voorbereiding ontbijt, ontbijt, performance schrijven & toneeloefeningen, inpakken, reis naar Nairobi, transfer naar hotel, leuke tijd, diner en lokale poëzieshow.

Vrijdag 24/02/2023: Nairobi
Ontbijt, interactief voorleesprogramma, lunch, soundcheck, repetities met feedbacksessie, diner, eindvoorstelling workshop, feest.

Zaterdag 25/02/2023: Nairobi
Ontbijt, inpakken, evaluatie- en feedbacksessie, lunch, gezellige middag ervaringen delen, transfer naar vliegveld, terug naar huis.

 

Kostprijs:

590€ early bird (tot 31 december)
690€ normale prijs (na 1 januari)

100€ korting voor WPSO-leden*


*Als u een officieel lid bent van de World Poetry Slam Organization (WPSO).

Prijzen zijn inclusief transfer luchthaven - hotel & hotel-airport, een hotelkamer in Nairobi en kwaliteitsaccommodatie aan Naivasha lakeside, maaltijden in Nairobi en ingrediënten in Naivasha, water, frisdrank, koffie en thee, transfer Nairobi- Naivasha en terug, workshopdocent, welkomstpakket met cursusmateriaal, een best off chapbook, een gepersonaliseerde feedbacksessie, optredens met video-opname, toegangsprijzen voor nationale parken, shows en locaties.

Niet inbegrepen: Reis naar Nairobi, souvenirs, alcoholische dranken en andere persoonlijke uitgaven, upgrade eenpersoonskamer.

Betalingsinstructies volgen na validatie van de aanvraag.
Inschrijvingen zijn pas geldig nadat het inschrijvingsgeld werd ontvangen.

stuur een mail met uw gegevens naar wpso.workshops@gmail.com

Sessie(s)

Schrijfsessies gaan de hele dag door, cf. het voorlopig programma


Details

Georganiseerd door Creative Spills, Naïrobi

Docent Philip Meersman

Duur Meerdere dagen

Start 18 feb. 2023 21:00

Einde 25 feb. 2023 13:00

Prijs € 590.00

Regio Buitenland

Locatie Kenia (Naïrobi en Naivasha) 

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!