Schrijven over verlies en verandering

Hoe gaan we als mens om met radicale veranderingen in het leven?

Hoe gaan we als mens om met radicale veranderingen in het leven? Hoe kan creatief schrijven hierin een zingevend kompas zijn, een manier om te oriënteren en te verbinden? Wat zijn manieren om te schrijven over verschuiving en transformatie?

In de eerste les staan we stil bij verlies (van een geliefde, job, gezondheid, relatie, kansen, vertrouwde gewoontes…). Herinnering en nostalgie komen hierbij zeker aan bod. De tweede les gaat over rouw. We verwijzen naar ‘grief journaling’ en staan stil bij ruimtes van troost. De derde les gaat over liminaliteit en ritueel. De rol van symbolen en intenties, de betekenis van oude en nieuwe voorwerpen, van winkelen, poetsen en wandelen. In de vierde les werken we rond verandering en contrast. In de laatste lesdag gaan we dieper in op schrijven over verwondering en spontaniteit.

Tijdens de cursus worden schrijftips gegeven, gaan we aan de slag met concrete schrijfoefeningen en lezen we ook teksten. Inspiratie halen we bij: Chimamanda Ngozi Adichie, Joe Brainard, Max Porter, Joy Harjo, Audre Lorde, Ocean Vuong, Joan Didion, Jotie T’ Hooft, Paul Kalanithi, Lidia Yuknavitch, Edouard Louis en Fernand Pessoa.

Er worden tijdens de cursus momenten voorzien voor het delen van de schrijfoefeningen, maar dit is altijd vrijblijvend en afgebakend. De focus ligt op experiment en creatieve exploratie op papier. Op het einde van de cursus heb je sowieso heel wat schrijfmateriaal gegenereerd.

Sessie(s)

do 4 mei '23
19:30 - 22:00
Noordpoort - Literatuurlokaal
do 11 mei '23
19:30 - 22:00
Noordpoort - Literatuurlokaal
do 25 mei '23
19:30 - 22:00
Noordpoort - Literatuurlokaal
do 1 juni '23
19:30 - 22:00
Noordpoort - Literatuurlokaal
do 8 juni '23
19:30 - 22:00


Details

Georganiseerd door WISPER

Docent Chloé Dyckmans

Duur Meerdere dagen

Start 4 mei 2023 17:30

Einde 8 jun. 2023 17:30

Prijs € 119.00

Regio Antwerpen

Locatie Noordpoort Dambruggestraat 336 2060 Antwerpen

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!