Nieuw! Schrijven & Vertellen

Omschrijving

De sessie van 28 maart is afgeblazen owv de preventiemaatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Was je ingeschreven? Dan ontvang je hierover een mail van de organisatie OPENDOEK. De andere sessies vinden normaal gezien gewoon plaats.

 

Schrijf je graag en vloeien de beelden als verhalen uit je pen? Ben je benieuwd hoe die verhalen klinken wanneer je ze vertelt voor luisterende oren? Hoe de woorden weer beelden worden in contact met een levend publiek?

Of vertel je graag en maak je je beelden tot schilderijen in de hoofden van je luisteraars? Ben je benieuwd hoe je die beelden kan vangen op papier zodat je aan de slag kan met zelfgeschreven materiaal?

In deze workshop dompelen twee vakspecialisten je een hele dag onder in twee werelden.

Onder begeleiding van een schrijfdocent ga je inspirerende teksten neerpennen

Een professioneel verteller is je gids om die teksten tot leven te wekken en ze te vertellen voor een publiek.

De schrijver en de verteller, misschien huizen ze wel in één hoofd.

Je kan apart inschrijven voor de drie zaterdagen. Schrijf je je in voor alledrie, dan krijg je korting!

Deze cursus loopt in samenwerking met OPENDOEK, organisatie voor amateurtheater. 
 

Docenten 

Barbara Van den Eynde volgde SchrijversAcademie en de opleiding tot docent in creatief schrijven. Sinds 2006 gaat ze aan de slag als schrijfdocent voor Creatief Schrijven, Wisper, Vormingplus en geeft ze schrijfworkshops in gevangenissen in Vlaanderen. Ze volgde verschillende cursussen aan de Vertelacademie in Utrecht.

Mia Verbeelen is ‘Woorddanser in het circus van de Verbeelding’. In haar 25 jaar lange carrière heeft ze als verteller een uitgebreid repertoire opgebouwd; van bestaande sprookjes, mythes en volksverhalen tot grappige jeugdanekdotes. Sinds 2007 is ze staflid en verteldocent bij de Vertelacademie.

Tom Van Mieghem begon als poppenspeler, later kwam hij uit bij een andere passie: verhalen vertellen. Nu gaat Tom dagelijks op pad met zijn verhalen, soms alleen, vaak vergezeld van muzikanten of andere vertellers. Tom begeleidt workshops vertellen en poppenspel. Hij is docent voor de Nederlandse vertelacademie en coacht collega vertellers.

 

Praktisch 

28 maart 2020: een waargebeurd verhaal, of een ludieke scène die je meemaakte, leer je zo opschrijven en vertellen dat je publiek helemaal meeleeft.

2 mei 2020: een bestaand sprookje zet je naar je hand door van perspectief te veranderen, de feiten te verdraaien of te spelen met personages.

13 juni 2020: je schrijft een verzonnen verhaal, dat helemaal uit je pen vloeit en dat tot leven komt als je het vertelt.

UREN: 10 - 17u 
LOCATIE: 22b, Sint-Vincentiusstraat 22b, 2018 Antwerpen
PRIJS: per dag €65, het hele traject: €175 (25 euro korting!) 

Inschrijven doe je bij de collega's van OPENDOEK: KLIK HIER

Sessie(s)

28 maart, 2 mei, 13 juni telkens van 10 tot 17u. Je kunt elke sessie afzonderlijk volgen. Schrijf je in voor de drie sessies, dan krijg je 25 euro korting.


Inschrijvingsdeadline

28 apr. 2020 08:00


Details

Prijs € 65.00

Georganiseerd door OPENDOEK

Docent Barbara Van den Eynde, Mia Verbeelen, Tom Van Mieghem

Locatie 22b, Sint Vincentiusstraat 22b, 2018 Antwerpen

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 16+

Niveau Alle niveaus

Regio Antwerpen