Slam over de muren heen!

Met ‘Slam over de muren heen’ maak je tijdens 5 (gratis) workshops, met zowel gedetineerden als vrije burgers, eigen slamteksten en werken we samen naar een toonmoment toe.

Met ‘Slam over de muren heen’ maak je tijdens 5 (gratis) workshops, met zowel gedetineerden als vrije burgers, eigen slamteksten en werken we samen naar een toonmoment toe. 

Een woordkunstenaar coacht je met de nodige tips and tricks door de reeks, en leer je de kracht van woorden en ritme kennen als verbindingsmiddel tussen jezelf, je tegenspeler en je publiek. 

De workshops

  • Als opstapje en insteek vertrekken we vanuit jouw gevoelens, creatieve talenten en ideeën, percepties of woorden.
  • We schrijven op ritmische en expressieve wijze een tekst neer waar de focus ligt op de inhoud van de teksten en op de klanken en woordspelingen die gebruikt zullen worden.
  • We oefenen samen hoe we onze teksten kunnen voordragen. We focussen ons hier op onze houding en de juiste stemkleur om elk publiek aan je lippen te hebben.
  • We eindigen met een toonmoment voor publiek, waar iedereen de vrijheid heeft om al dan niet effectief mee te doen.

SLAM-trajecten plaats in drie gevangenissen

Alle workshops en het toonmoment vinden plaats in de gevangenis. Het bijzondere is de ontmoeting tussen gedetineerden en vrije burgers, die samen op zoek gaan naar wat hen bindt en op die manier gaan gesloten ‘werelden’ (op zijn minst) een stukje openen.

Meer info en inschrijven

https://www.dialoogherstel.org/activiteiten/slamtrajecten

Initiatief 

Slam over de muren heen’ is een initiatief van De Rode Antraciet, Avansa Regio Gent, Avansa Vlaamse Ardennen en Dender, en Avansa Mid- en Zuidwest in een nauwe samenwerking met de Gevangenissen Gent, Oudenaarde en Ruiselede, De Stroate vzw, Graffiti vzw en Creatief Schrijven in kader van het project DIALOOG.

Sessie(s)

Oudenaarde: di 3 mei '22 - di 10 mei '22 - di 17 mei '22 - di 24 mei '22 - di 31 mei '22 - vr 10 juni '22 (toon moment) - Telkens van 18:00 tot 20:15

Gent: 15/4 (sessie 1), 22/4 (sessie 2), 29/4 (sessie 3), 6/5 (sessie 4), 13/5 (toonmoment)

Ruiselede: maandag 2/05 - maandag 9/05 - maandag 16/05 - maandag 23/05 - maandag 30/05 - er is nog geen datum voor het toonmoment - Telkens van 18u30 tot 20u30


Details

Georganiseerd door De Rode Antraciet, Avansa Regio Gent, Avansa Vlaamse Ardennen en Dender, en Avansa Mid- en Zuidwest

Duur Meerdere dagen

Start 20 apr. 2022 10:00

Einde 30 jun. 2022 10:00

Prijs Gratis

Regio Oost-Vlaanderen

Locatie Ruiselede, Gent en Oudenaarde

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!