Slam poetry: gender en identiteit

Korte reeks avond (-10 sessies) voor iedereen. Breng pen en papier mee. Een laptop mag maar hoeft niet.

We stellen onszelf regelmatig vragen om te ontdekken wie we zijn. Wie ben ik? Wat ben ik? Hoe ben ik? Onze identiteit is veel meer dan enkel een lijstje met gegevens, het is een veelzijdige, soms veranderende spiegel van onszelf. Meer dan ooit staan we stil bij wat gender voor ons kan zijn, en welke invloed het heeft op ons leven. Welke rol speelt gender in jouw persoonlijk leven en hoe bekijk jij dit fascinerend aspect van mens zijn? Laten we samen, slammend aan de slag gaan met onze vragen.

Slam poetry is een combinatie van een aantal kunstvormen: voordracht, dichtkunst en performance. Bij het slamdichten maken we gebruik van intonatie, ritme en lichaamstaal. Vaak zijn de teksten toegankelijk, humoristisch, energiek en redelijk maatschappijkritisch, maar even vaak ook niet. De diversiteit is groot, en we doen er helemaal ons eigen ding mee! Bij slam poetry is de kwaliteit van voordracht in elk geval even belangrijk als de inhoud.

We laten ons in onze zoektocht begeleiden door Denis Boakye Mensah (slam poet, podcast host en schrijver), ook gekend als ‘de stille stem’. In zijn "De stille stem podcast" bekijkt hij verschillende thema’s vanuit een vaak filosofisch en geestelijk perspectief. Inspirerend!

Sessie(s)

Dinsdagavond


Details

Georganiseerd door Wisper - Leuven

Docent Denis Boakye Mensah

Duur Meerdere dagen

Start 22 nov 2022, 18:30

Einde 13 dec 2022, 21:00

Prijs € 88.00

Regio Vlaams-Brabant

Locatie Opek, Vaartkom 4, 3000 Leuven

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!