Van interview naar artikel

Een interview afnemen en uitschrijven, het is een vak apart. Hoe begin je daar nu aan? Welke formats bestaan er? Hoe bereid je frisse interviewvragen voor? Hoe pak je het moment zelf aan? En hoe verwerk je het gesprek achteraf op een efficiënte manier tot een vlot lezend artikel voor een magazine of website?

In deze interactieve workshop deelt Katrien Elen tips & tricks uit de praktijk. Daarbij geeft ze niet alleen interviewtechnieken en schrijftips mee, maar ook een antwoord op vragen als: bezorg ik mijn interviewvragen vooraf of liever niet? Doe ik het gesprek live of via de telefoon? Hoe ga ik om met een gesprekspartner die mediaschuw is of met iemand die de neiging heeft om uit te weiden? En wat als ik al na 10 minuten door mijn voorbereide vragen heen ben? 
Voor iedereen die wel eens een interview moet afnemen en uitschrijven: van communicatiemedewerkers tot journalisten in spe.


Een greep uit de oefeningen
- De juiste vraag: bereid een interview voor
- Word journalist voor een dag: rollenspel
- Sterk beginnen: schrijf een lead voor een bestaand artikel


Optioneel: individuele feedback via Zoom op een uitgeschreven interview en/of op de voorbereiding voor een interview is mogelijk en apart te boeken.

Kortingen

15% korting voor:

- jongeren (-26)

- leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart). 

 

Op magazine VERZIN 

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 18 i.p.v. 24 euro voor een jaarabonnement. Interesse? Vink dan het extra veld bij je inschrijving. Dit voordeel geldt enkel voor verzending in België.

 

Sessie(s)

De opleiding vindt plaats op dinsdagnamiddag 12 september van 14u tot 16.30u (deel 1) en het vervolg dinsdagnamiddag 19 september ook van 14u tot 16.30u (deel 2).


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Katrien Elen

Duur Meerdere dagen

Start 12 sep. 2023 12:00

Einde 19 sep. 2023 14:30

Prijs € 89.00

Regio Antwerpen

Locatie Creatief Schrijven vzw, Gitschotellei 138, 2600 Berchem (op slechts 7 min. wandelen van station Antwerpen-Berchem)

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!