Van inspiratie naar toneeltekst

Dagen
66
Uren
03
Min
54
Sec
33

Omschrijving

Zin om je intensief in toneelteksten onder te dompelen? Dit theatertraject is de gesneden koek die je zoekt! De eerste module doopten we Monologen en dialogen. Daarna is het de beurt aan Van scène naar scène. En eindigen doen we met Van inspiratie naar toneeltekst. Je kunt je meteen voor de drie cursussen inschrijven, maar je mag net zo goed voor een of twee modules kiezen.

Literaire teksten zijn vaak het uitgangspunt van een theatervoorstelling. Wie voor theater wil schrijven, kan dan ook best een kei zijn in de knepen van adaptatie. Je krijgt de nodige technieken aangereikt om een brontekst in een dramatische tekst te vertalen. Als aanzet analyseren we een verhaal en onderzoeken we hoe je het thema daarvan met treffende scènes op de planken kunt zetten. We bekijken ook filmfragmenten van adaptaties en bespreken de consequenties van de gemaakte keuzes. Onder begeleiding maak je een zelfgekozen bewerking van een kort verhaal, een roman of een eigen idee dat spontaan is ontstaan.

Deze cursus is de derde module van een theatertraject waarin we de belangrijkste aspecten van drama al schrijvend uitdiepen. Je kunt de modules ook apart volgen.

Nicole Persy is actrice, radiostem en leerkracht toneel en drama. Ook is ze schrijfdocent aan het Stedelijk Conservatorium in Mechelen.

Korting

15% korting voor jongeren (-26), leden van de Literaire Loge, leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).

Heb je een UiTpas Mechelen-kansentarief? Dan krijg je 80% korting en betaal je slechts 19 euro. Stuur een e-mail met je UiTpasnummer naar info@creatiefschrijven.be met de vermelding van deze cursus. Dan ontvang je via mail een betalingsverzoek. 


Nog 7 vrije plaatsen.

Inschrijven

Sessie(s)

5 zaterdagmiddagen 12, 19, 26 september en 10 en 17 oktober van 13u tot 16u


Inschrijvingsdeadline

11 sep. 2020 10:30


Details

Prijs € 95.00

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Daan Pleumeekers

Locatie Predikherenklooster, Goswin de Stassartstraat z.n, 2800 Mechelen

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 16+

Niveau Beginners met ervaring

Regio Antwerpen


Nog 7 vrije plaatsen.

Inschrijven