Van inspiratie naar toneeltekst

Literaire teksten zijn vaak het uitgangspunt van een theatervoorstelling. Wie voor theater wil schrijven, kan dan ook best een kei zijn in de knepen van adaptatie. Je krijgt de nodige technieken aangereikt om een brontekst in een dramatische tekst te vertalen. Als aanzet analyseren we een verhaal en onderzoeken we hoe je het thema daarvan met treffende scènes op de planken kunt zetten. We bekijken ook filmfragmenten van adaptaties en bespreken de consequenties van de gemaakte keuzes. Onder begeleiding maak je een zelfgekozen bewerking van een kort verhaal, een roman of een eigen idee dat spontaan is ontstaan.

Deze cursus is de derde module van een theatertraject waarin we de belangrijkste aspecten van drama al schrijvend uitdiepen. Je kunt deze laatste module ook prima apart volgen.

 

Deze cursus is vol! Wil je op de wachtlijst? Stuur dan een mailtje naar info@creatiefschrijven.be.

 

Korting

15% korting voor jongeren (-26), leden van de Literaire Loge, leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).

Heb je een UiTpas Mechelen-kansentarief? Dan krijg je 80% korting en betaal je slechts 19 euro. Stuur een e-mail met je UiTpasnummer naar info@creatiefschrijven.be met de vermelding van deze cursus. Dan ontvang je via mail een betalingsverzoek. 

Sessie(s)

5 zaterdagmiddagen 12, 19, 26 september en 10 en 17 oktober van 13u tot 16u


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Daan Pleumeekers, schrijfdocent

Start 12 sep 2020, 11:00

Prijs € 95.00

Regio Antwerpen

Locatie Predikherenklooster, Goswin de Stassartstraat z.n, 2800 Mechelen

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!