Cursussen journalistiek schrijven, (eind)redactie en communicatie

Eindredactie

Grondig en nauwgezet ingrijpen en corrigeren

De cursus Eindredactie draait om het redigeren van inhoud, opbouw, toon, taal en stijl van zakelijke en journalistieke teksten. Bovendien gaan we desgewenst in op de manier waarop je auteurs kunt aansturen en begeleiden. De cursus sluit waar mogelijk nauw aan bij het dagelijks werk en de wensen van de deelnemer.

Opiniestukken

Kritisch denken en overtuigend schrijven

In de cursus Opiniestukken leer je hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden, je wordt gestimuleerd om goede argumenten op een heldere manier te formuleren en na afloop van de cursus ben je in staat om jouw gedachten in een logische tekstopbouw te gieten. Bovendien zullen we zorgen dat je het betoog meeslepend en correct weet op te schrijven.

Redactionele vaardigheden

Voor website, krant of magazine

De cursus Redactionele vaardigheden is geschikt voor alle beroepsgroepen die redactionele taken moeten uitvoeren. Vaak zijn dat  communicatiemedewerkers, journalisten en redacteuren, maar ook professionals die naast hun andere taken de redactie voeren over een website, magazine, krant of brochure kunnen veel baat hebben bij deze cursus. De cursus Redactionele vaardigheden draait om doel, doelgroep, genre, inhoud, opbouw, taal en stijl van non-fictieteksten.

Journalistiek schrijven

Nieuwsbericht, interview, verslag, achtergrondverhaal

In de cursus Journalistiek schrijven leer je op basis van journalistieke principes vier genres schrijven: een nieuwsbericht, een verslag, een interview en een achtergrondverhaal. Je leert journalistiek denken, een selectie te maken op basis van de juiste criteria en er is aandacht voor de verschillende media en doelgroepen. Deze cursus kunnen we naar believen afstemmen op jouw beroepspraktijk of schrijfwensen.

Nieuwsberichten en nieuwsbrieven

Alles over het ordenen en opschrijven van nieuws

In de cursus Nieuwsberichten en nieuwsbrieven leer je om nieuws te selecteren, te ordenen en zo adequaat mogelijk op te schrijven. Je leert alles over nieuwscriteria, urgentie, de hiërarchische opbouw, regels voor koppen en andere blikvangers, en ethische afwegingen. Door veel te oefenen op basis van theorie en persoonlijke feedback zul je betere nieuwsberichten en nieuwsbrieven schrijven. De cursus is geschikt voor iedereen die nieuws wil brengen. Dat kunnen journalisten zijn, maar ook medewerkers van bedrijven, organisaties, of overheden.

Over Maartje Luif

Sinds 1998 geef ik lees als schrijfdocent. 
Daarnaast schrijf en schreef ik jarenlang voor onder meer De Standaard, de Volkskrant en de VRT. Meer over mij vind je op mijn website.

Andere cursussen

Wil je liever columns schrijven? Of leren hoe je aan een roman of een ander boek kunt beginnen? Kijk hier voor meer informatie.

Persoonlijke schrijfbegeleiding

Je kunt ook bij mij terecht als je geen cursus wilt volgen, maar wel behoefte hebt aan begeleiding bij het schrijven van een tekst of een boek. Lees er meer over op mijn website.

Wil je meer informatie of wil je je inschrijven? Mail mij.

Sessie(s)

Je kunt beginnen wanneer je wilt. Daarna volg je de cursus in je eigen tempo.


Details

Georganiseerd door Maartje Luif

Docent Maartje Luif

Start 30 jun. 2021 10:00

Prijs € 66.55

Regio Op aanvraag

Locatie online of in Leuven

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!