Scoren met je scriptie
Leen Pollefliet, auteur van de standaardwerken 'Schrijven: van verslag tot eindwerk – do’s & don’ts, 'SOS schrijven' en 'Bij wijze van spreken', en Owl Press, de academische imprint van uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts nodigen jou uit op een interactieve Teams-sessie waarin we jou het nieuwe handboek 'Scoren met je scriptie' voorstellen.
Na de voorstelling krijg je uitgebreid de tijd om vragen te stellen.
Voor je uitnodiging voor de Teams sessie stuur per kerende een bericht naar: nina.waegemans@borgerhoff-lamberigts.be
Elk jaar opnieuw hebben studenten met dezelfde problemen te kampen. Ze worden meestal inhoudelijk en technisch uitgebreid begeleid, maar wanneer ze effectief iets op papier moeten zetten, echt moeten beginnen schrijven, wordt het lastiger en vraagt het schrijven meer tijd dan verwacht.
Waarom?
Voor vele studenten is een grote of kleine schrijfopdracht in het hoger onderwijs een uiterst moeilijke taak. Ook voor lesgevers die zich eerder focussen op de inhoud en niet op de vorm (taal, opmaak, bron) is de begeleiding en ondersteuning van schrijftaken niet eenvoudig.
Wat komt in deze lezing en boekvoorstelling aan bod?
Hoe begin ik te schrijven?
Welke structuur resulteert in een duidelijke en overzichtelijke scriptie?
Hoe schrijf ik taalkundig correct?
Welke schrijfstijl past bij een schrijfopdracht in het hoger onderwijs?
Hoe verwijs ik naar geraadpleegde bronnen volgens de recente APA-refereerstijl - zevende druk?
Op welke manier stel ik gegevens grafisch voor en hoe beschrijf ik die grafieken, diagrammen, tekeningen, schema’s, foto’s, tabellen … helder?
Welke opmaak garandeert een leesbare en aantrekkelijke scriptie?
Hoe schrijf ik een wetenschappelijk en een populairwetenschappelijk artikel? Hoe stel ik een academische poster op?
Voor wie?
Voor elke student in een professionele of academische bachelor- of masteropleiding, vanaf eerste bachelor tot en met het afstudeerjaar. Voor elke begeleider van schrijfopdrachten in het hoger onderwijs. Ook voor wie zijn scriptie in het Engels schrijft biedt deze sessie handvatten inzake sctructuur, aanpak, opbouw, helderheid.
Docent
Leen Pollefliet (master Germaanse talen) is als hoofdlector Communicatie verbonden aan de Universiteit Gent, Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur. Ze heeft er een succesvolle communicatieleerlijn ontwikkeld en traint al meer dan dertig jaar studenten in schrijven, spreken en solliciteren.
Inschrijven? via deze link ontvang je je uitnodiging voor de teamsessie
Enkele testimonials over haar handboeken:
"Had ik dit maar gehad voor ik aan mijn eindwerk begon!" L.G. (master theaterwetenschappen)
“Het handboek is vooral praktisch gericht en haalt punten aan waar ik nooit aan gedacht zou hebben” – S.H. (tweede master rechten UGent)
“Ik heb heel veel aan dit boek gehad bij het maken van mijn eindwerk, heb het regelmatig geraadpleegd. Ik vind het heel goed geschreven en leuk geïllustreerd.” M.P. (derde bachelor verpleegkunde HOGENT)
“Leen Pollefliet schreef een handige gids voor docenten en studenten die hen moet helpen een eindwerk te schrijven. Dit naslagwerk bevat alle info die u altijd al had willen weten over literatuurlijsten, taalgebruik en nog veel meer.” C.H. (bachelor communicatie HOGENT)
"Twintig jaar ervaring in het begeleiden van studenten bij hun eindwerk vond nu een neerslag in een praktisch naslagwerk dat een klassieker belooft te worden: Schrijven: van verslag tot eindwerk - do’s & don’ts". F.D. (tijdschrift ‘Over Taal’)