Vlot en met plezier een overtuigende scriptie schrijven

“Een eindwerk schrijven. Het kost vaak bloed, zweet, tranen en een flink aantal nachtelijke overuren. Om de pil te verzachten, kroop docente Leen Pollefliet in haar pen en schreef deze unieke en praktische schrijfgids.” M.V. (De Vlaamse Scriptieprijs)

Moet je een scriptie, eindwerk, bachelorproef of masterproef schrijven? Ben je net een opleidinggestart waarbij je regelmùatig een verslag moet inleveren? Weet je hoe je aan dit belangrijke werk moet beginnen? Je krijgt inzicht over structuur en opbouw, waardoor de sessie ook interessant is voor wie hun onderzoek in het Engels wil neerzetten. Daarnaast kijk je ook naar je opmaak en schrijfstijl. Hoe maak je jouw inzichten helder én vlot leesbaar? Je zal er veel tijd mee winnen en je zal gemakkelijker je lezers overtuigen. 

Elk jaar opnieuw hebben studenten met dezelfde problemen te kampen. Ze worden meestal inhoudelijk en technisch uitgebreid begeleid, maar wanneer ze effectief iets op papier moeten zetten, echt moeten beginnen schrijven wordt het lastiger en vraagt het schrijven meer tijd dan verwacht.

Geen paniek! Schrijven kan iedereen echt wel leren. De unieke en praktische schrijfgids, 'Schrijven: van verslag tot eindwerk - do’s en don’ts' (300 p.) is al meer dan tien jaar een bestseller voor hogeschool- en universiteitsstudenten, die een groot verslag, masterproef, bachelorproef of afstudeerwerk moeten schrijven. Het boek biedt antwoord op vragen over o.a. referentielijsten, verplichte onderdelen van een eindwerk, taalgebruik, schrijfstijlkeuze, vormgeving. Een bijlage behandelt spelling- en taalproblemen en biedt schrijvende studenten extra ondersteuning.

Deze online avondsessie zet je perfect op weg om met plezier een overtuigend eindwerk te schrijven.

Leen Pollefliet, auteur van Schrijven: van verslag tot eindwerk – do’s & don’ts reikt in een interactieve online workshop handvatten aan om jou te helpen schrijven. Ze bespreekt met jou enkele tekstfragmenten om op die manier jou te informeren over de belangrijkste kenmerken van een correcte, leesbare, gestructureerde en overtuigende scriptie. Na de workshop heb je je schrijfangst overwonnen en start je met handige tips vol vertrouwen aan jouw eigen scriptietekst.

Enkele testimonials over het handboek:

"Had ik dit maar gehad voor ik aan mijn eindwerk begon!" L.G. (master theaterwetenschappen)

“Het handboek is vooral praktisch gericht en haalt punten aan waar ik nooit aan gedacht zou hebben” – S.H. (tweede master rechten UGent)

“Ik heb heel veel aan dit boek gehad bij het maken van mijn eindwerk, heb het regelmatig geraadpleegd. Ik vind het heel goed geschreven en leuk geïllustreerd.” M.P. (derde bachelor verpleegkunde HOGENT)

“Leen Pollefliet schreef een handige gids voor docenten en studenten die hen moet helpen een eindwerk te schrijven. Dit naslagwerk bevat alle info die u altijd al had willen weten over literatuurlijsten, taalgebruik en nog veel meer.” C.H. (Communicatie HOGENT)

Twintig jaar ervaring in het begeleiden van studenten bij hun eindwerk vond nu een neerslag in een praktisch naslagwerk dat een klassieker belooft te worden: Schrijven: van verslag tot eindwerk -  do’s & don’ts’. F.D. (tijdschrift ‘Over Taal’)


Nog 15 vrije plaats(en).

Inschrijven

Inschrijven kan tot 2 dec. 2021 22:00

Sessie(s)

Dinsdag 7 december van 19.30u - 22.00u online


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Leen Pollefliet (master talen - UGent) doceert al 31 jaar Communicatie aan ingenieursstudenten van de faculteit Ingenieurswetenschappen en architectuur van de Universiteit Gent. Ze is auteur van "Schrijven: van verslag tot eindwerk-do's en don'ts"

Duur 1 dag(deel)

Start 7 dec. 2021 18:30

Einde 7 dec. 2021 21:00

Prijs € 15.00

Regio Online

Locatie online

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus


Nog 15 vrije plaats(en).

Inschrijven

Inschrijven kan tot 2 dec. 2021 22:00

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!