Weekend helend schrijven: loslaten en verlangen

​WAT?

Een weekend tijd voor jezelf. Om dicht bij je essentie te komen. Om te voelen wat er leeft. Om stil te vallen en los te laten. En te kijken waar je naar verlangt. De focus ligt op schrijven: je pen geeft stem aan wat er diep in je leeft waardoor die gevoelens en gedachten bestaansrecht krijgen. Zeggen-schap. Dat zorgt voor heling. Je krijgt inzichten en werkt blokkades weg. Je noteert in je eigen notitieboek, maar er zijn momenten waarop je mag (niets moet!) delen wat je hebt geschreven. 

Alhoewel schrijven centraal staat, gaan we meer doen dan dat! Ook meditatie staat op het programma evenals een creatieve workshop en workshop visual storytelling. Daarnaast krijg je de TRE-techniek aangeleerd. TRE staat voor Tension & Trauma Releasing Exercises en is een krachtige zelfhulpmethode om diepe (chronische) spanning en dagelijks opgelopen stress los te laten. Helemaal passend dus bij dit weekend. Als kers op de taart ben je omringd door warme mensen die er net als jij zin in hebben om helemaal in het weekend én in zichzelf te duiken.​

DIT WEEKEND IS HELEMAAL JOUW DING ALS JE DOLGRAAG

💫schrijft wat er in je omgaat
💫wil loslaten wat je niet meer dient
💫jezelf beter leert kennen
💫groeit in bewustzijn
💫eens in een abdij wil vertoeven
💫de stem van je hart hoort
💫verlangt naar me-time
💫openstaat voor wat er zich aandient
💫tijd doorbrengt met gelijkgestemden
💫wil voelen wat een halve dag stilte met je doet​

 

PROGRAMMA​
​​
VRIJDAG 20/10

INCHECKEN: 17u00 

AVONDMAAL: 18u45 – 19u15 (in stilte - met de broeders)

SCHRIJFSESSIE: 19u30 – 21u30
 

 

ZATERDAG 21/10

ONTBIJT: 8u00 – 9u00

SCHRIJFSESSIE: 9u30 – 12u45 (met pauze)

DRIEGANGENLUNCH: 12u45 – 13u30 ​ (in stilte - met de broeders)

VRIJE TIJD: 13u30 – 16u15

=>Je kan rusten of lezen in je kamer, op verkenning gaan in het prachtige domein [stiekeme tip: in de cafetaria serveren ze heerlijke pannenkoeken], een babbeltje slaan met de andere deelnemers of nog wat schrijven.

Wat ook kan, is een sessie craniosacrale relaxatie. Die therapie richt zich op het herstellen van het natuurlijke evenwicht binnen ons lichaam. Als craniosacraal therapeute gebruikt Inge Prins zeer gevoelige, zachte aanrakingen op specifieke plaatsen in het lichaam. Daardoor helpt ze je lichaam om ruimte te creëren voor zelfherstel, wat resulteert in meer ruimte en energie. Cranio-sacrale therapie kan jou helpen om een betere fysieke en emotionele gezondheid te bereiken en vollediger in het leven te staan.

Prijs is 25 euro voor 25 minuten. Slechts 4 plekjes beschikbaar. 

 

WORKSHOP TRE (TENSION RELEASING EXERCISES) of MINDFUL WANDELTOCHT: 16u15 – 18u15

TRE-WORKSHOP
Het doel van TRE? Diepe spanning en stress verminderen. In onze huidige wereld ontkomen we immers niet aan stress en ontspannen. De gevolgen zijn te merken in hoe we ons voelen, in onze emoties, in onze manier van omgaan met anderen of in ons lichaam. Maar wist je dat we als mensen beschikken over een ingebouwd natuurlijk mechanisme om met stress en spanning om te gaan? En dat je die stressreflex (endogeen trillen) opnieuw kan activeren en in je leven kan inzetten? 

In deze workshop leer je begrijpen hoe stress in je lichaam en je denken werkt. Er worden zachte fysieke oefeningen aangeleerd die het trillen uitlokken om uiteindelijk zelf te trillen. Vergelijk het met een zachte work-out en een intensieve inwendige massage. Je laat tegelijk ook je oude spanningen (lichamelijk en emotioneel) los via je lichaam. Het resultaat is meer innerlijke rust en kalmte.

De workshop wordt gegeven door gecertificeerd provider Inge Prins. Wie liever niet deelneemt, kan meegaan op mindful wandeling (zie hieronder). Als je in het verleden echter lastige of traumatische ervaringen meemaakte of kampt met psychische problemen is het beter om individueel begeleid te worden met TRE. Dan is een groepssessie als eerste kennismaking niet geschikt. Bij twijfel neem je best eerst even contact op met Inge (0478 66 05 11) of surf naar haar site

Als je je inschrijft hoef je niet te vertellen waarom je voor de mindful wandeling kiest. Je geeft gewoon aan dat je graag wil wandelen.😜

MINDFUL WANDELTOCHT
We wandelen door de mooie bossen en weilanden in de omgeving van de abdij en staan regelmatig stil voor een korte naar binnen kerende opdracht of om te luisteren naar een inspirerende tekst of lied.

VRIJE TIJD: 18u15 - 18u45

AVONDMAAL: 18u45 – 19u15 (in stilte - met de broeders)

VRIJE TIJD: 19u15 – 19u45

CREATIEVE WORKSHOP: 19u45 – 21u15 
Liselotte Anckaert, blogster bij 'Zie de schittering' laat je graag creatief met het thema aan de slag gaan. De focus van de creatieve opdracht ligt op het proces, niet op het resultaat.
 
 
ZONDAG 22/10 ~ verlangen

ONTBIJT + VALIES MAKEN: 8u00 – 9u30 

SCHRIJFSESSIE: 9u45 – 12u45 (met pauze)

DRIEGANGENLUNCH: 12u45 – 13u45 ​ (in stilte - met de broeders)

WORKSHOP VISUAL STORYTELLING: 13U45 – 16u00 
​Visual storytelling is een verhaal creëren in beelden op intuïtieve wijze. Je hoeft niets te bedenken. Wat er komt, laat zich vanzelf zien. Dat verhaal zoemt in op wie jij in de kern bent, waar je naar verlangt, wat aandacht vraagt, waar je van schittert. Deze methodiek werd door Siska Desmet van CRE Cré Up! ontwikkeld en wordt door haar ingezet in coachings en workshops. Volgens deze creatieve duizendpoot en wijze dame is het echt wonderlijk hoe diep je naar binnen kan gaan via beelden. Ze is dan ook helemaal fan van dit citaat van Francesca Belgiojoso: "Photographs serve as a mirror, reflecting peoples internal landscapes and providing opportunities
for self-reflection and insight." 

AFRONDEN EN NAAR HUIS: 16u00 – 17u00

 

NA HET WEEKEND

⚡Kun je er weer tegenaan
⚡Begin je misschien wel weer een dagboek of krijgt het schrijven meer plaats in je leven
⚡Heb je stilgestaan bij wat je wil loslaten en wat je verlangt
⚡Heb je meer inzicht in jezelf

 

PRIJS

499 euro (inclusief btw voor particulieren en exclusief 21% btw voor btw-plichtige ondernemers)

MAAR WIE INSCHRIJFT VOOR 22 JULI 2023 MAG MEE AAN 444 EURO. DAT IS MAAR LIEFST 55 EURO KORTING.

  • Plustarief: 499 euro (bij vroegboek) en 549 euro (na 21/7). Of kies zelf een bedrag.👼🏽Voor wie iets meer kan missen. Op die manier betaal je mee voor mensen die heel graag mee willen, maar voor wie het financieel te moeilijk is. Met jouw bijdrage leg ik een potje aan dat ik - ook door het deels zelf te spijzen - kan aanwenden voor mensen die graag aan reductietarief meegaan.
  • Reductietarief: 399 euro. Voor wie het wat minder breed heeft (1 persoon/weekend). Gewoon in je mailtje vermelden dat je graag aan reductietarief mee wil (de reden hoef je niet te delen). Op 1 augustus bepaalt een onschuldige hand wie aan dit tarief mee mag. 


Betaal je graag het weekend in schijven? Zet het zeker in je mailtje en we zoeken naar een haalbare oplossing.
Niet inbegrepen: avondmaaltijd op vrijdag (15 euro) - ter plekke te betalen

 

GETUIGENISSEN

🌟"Ik blijf van mening dat dit soort schrijven echt tot inzicht brengt. Tot besef ook. Tot aanvaarding. Tot antwoorden van wat een volgende stap zou kunnen zijn." (Kristel B. _na 2 weekends en drie schrijftrajecten)

🌟"Het schrijven van hetgeen je voelt in een meditatie en dat dan in een schrijfsprint doen waardoor je echt alles van je afschrijft. Daarna de krachtige kern samenvatten in een rondeel, sneeuwbal of haiku. Dàt is hetgeen me het meest heeft geïnspireerd in het weekend helend schrijven." (Daniëlla V.G.)

🌟"De begeleidster is rustig en alert, geduldig, enthousiast en oprecht aanwezig wanneer dingen gedeeld worden. Mooi hoe er ook eerlijke nieuwsgierigheid voelbaar is, een vorm van echt willen weten wie de ander is." (Veerle D.)

 

INBEGREPEN

🪴2 overnachtingen in een eenpersoonskamer 
🪴maaltijden (2x ontbijt - 2x driegangenlunch - 1x avondmaaltijd (boterhammen met soep en groentjes en/of warme snack) 
🪴koffie, thee en koekjes
🪴begeleiding door professioneel autobiografisch schrijfcoach (en inspirerend gesprekscoach)
🪴alle workshops

Sessie(s)

Vrijdag 20 tem zondag 22 oktober


Details

Georganiseerd door Boek van mijn Leven

Docent Eveline Coppin

Duur Meerdere dagen

Start 20 okt 2023, 15:00

Einde 22 okt 2023, 15:00

Prijs € 444.00

Regio West-Vlaanderen

Locatie Sint-Andriesabdij in Zevenkerken

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!