Weekend helend schrijven: voluit jezelf zijn

Een verlengd(!)  weekend tijd voor jezelf. Om dicht bij je kern te komen. Om te voelen wat er leeft. Om stil te vallen. De focus ligt op schrijven: je pen geeft stem aan wat er diep in je leeft waardoor die gevoelens en gedachten bestaansrecht krijgen. Zeggen-schap. Dat zorgt voor heling. Je krijgt inzichten en werkt blokkades weg. Je noteert in je eigen notitieboek, maar er zijn momenten waarop je mag (niets moet!) delen wat je hebt geschreven.

 

Alhoewel schrijven centraal staat, gaan we meer doen dan dat! Ook MEDITATIE staat op het programma evenals een CREATIEVE WORKSHOP, een ZANGCIRKEL, BIODANZA en een STILTEWANDELING in het teken van de chakra's. Als kers op de taart ben je omringd door warme mensen die er net als jij zin in hebben om helemaal in het weekend én in zichzelf te duiken.

 

 

THEMA?

 

​Voluit jezelf zijn. Daar verlangt elk van ons naar. Altijd en overal. ​Maar het is soms zo verdomd moeilijk. Want authentiek zijn wil zeggen dat je je ook kwetsbaar op stelt. En dat houdt dan weer in dat we gekwetst kunnen worden en met gevoelens van verdriet, kwaadheid of frustratie kunnen geconfronteerd worden.

 

Toch is zoveel mogelijk onszelf zijn - laten we de lat maar niet te hoog leggen 😁- de sleutel tot alles. Want als we tonen wie we zijn, kunnen wij beter voelen of iemand of iets bij ons past. En kunnen we ook sneller afscheid nemen van mensen, dingen, spullen of situaties die ons niet dienen.

 

Maar om te tonen wie we zijn, moeten we eerst weten wie we zijn. En onszelf aanvaarden: onze licht- én schaduwkanten.

 

En hier komt het helend schrijven in beeld. Want in het helend schrijven gaan we naar de essentie. We schrijven wat er diep in ons leeft: waar we tegenaan lopen, waar we blij van worden, waar we van wakker liggen, wat we anders willen, waar we van houden.

 

Het is niet alleen 'van je afschrijven', maar ook naar je 'toe schrijven'. Je eigen verhaal je helemaal toe-eigenen.

 

Voor het schrijven gebruik ik gevarieerde technieken, zoals

 

💛puntlijnmeditatie van Joey Brown

 

💛intuïtief schrijven Sarah Muiderman

💛autobiografisch schrijven met perspectiefwisseling

 

💛tot de essentie komen via een gedicht

 

💛schrijven op basis van een foto, quote, ...

 

 

Ook al is 'VOLUIT JEZELF ZIJN' de rode draad ... toch is er ruimte om te schrijven wat je op dat moment bezighoudt.

 

 

 

DIT WEEKEND IS HELEMAAL JOUW DING ALS JE DOLGRAAG

 

🏵️schrijft wat er in je omgaat

🏵️bewust in het leven staat

🏵️jezelf beter leert kennen

🏵️groeit in bewustzijn

🏵️de stem van je hart hoort

🏵️verlangt naar wat me-time

🏵️openstaat voor wat er zich aandient

🏵️tijd doorbrengt met gelijkgestemden

🏵️wil voelen wat een halve dag stilte met je doet​

✍️VRIJDAG 11/11✍️

INCHECKEN: 10u00 – 11u00

SCHRIJFSESSIE: 11u00 – 12u30

WARME LUNCH: 12u30 – 13u30

VRIJE TIJD: 13u30 - 14u30

Je kan lezen, wandelen in en rond het prachtige domein van de Oude Abdij van Drongen, rusten, nog wat schrijven, …

CREATIEVE WORKSHOP: 14u30 - 17u00

Liselotte Anckaert, blogster bij 'Zie de schittering' laat je graag creatief met het thema 'voluit jezelf' aan de slag gaan. Wie ben je als je voluit jezelf bent of durft te zijn? Wat laat je daarvan zien aan anderen en wat (nog) niet? De focus van de creatieve opdracht ligt op het proces, niet op het resultaat.  

VRIJE TIJD: 17u00 - 18u00 

AVONDMAAL: 18u00 – 19u00

VRIJE TIJD: 19u00 – 20u00 

SCHRIJFSESSIE: 20u00 – 21u30 

 

✍️ZATERDAG 12/11✍️

ONTBIJT: 8u00 – 9u00

SCHRIJFSESSIE: 9u00 – 12u30 (met pauze)

WARME LUNCH: 12u30 – 13u30

VRIJE TIJD: 13u30 – 16u00

Wie wenst, kan zijn nek, schouders en rug onder handen laten nemen door Dino Steyaert. Hij is shiatsubehandelaar in opleiding en geeft je een stoelmassage om de spanning uit je lichaam te krijgen, zodat je nog meer tot rust en ontspanning komt. Zo’n stoelmassage vindt plaats op de kleren en kost 25 euro voor 25 minuten. Als dit tijdsslot volzet is, worden er ook stoelmassages voorzien tijdens het ontbijt zaterdag of het vrijetijdsmoment na het avondmaal.

STILTEWANDELING: 16u00 – 18u00 => vanaf dit moment tot en met zondagochtend 8 uur gaan we de stilte in. Die helpt ons om nog dichter bij onszelf te komen en blijven.

We trekken de natuur in onder begeleiding van natuurcoach Meie Degryse van Koru (praktijk voor natuurcoaching en rituele cirkels). Meie nodigt je tijdens het wandelen uit om je volledig en met al je zintuigen te verbinden met je omgeving om zo de weg naar binnen te gaan. Ze focust zich daarbij in het bijzonder op de chakra's. Ze is ervan overtuigd dat als we onze kern (her)ontdekken, we energie krijgen om ons ten volle naar buiten te ontplooien. Om voluit te worden wie we zijn! 

AVONDMAAL: 18u00 – 19u00 (in stilte)

VRIJE TIJD: 19u00 – 20u00 (in stilte)

ZANGCIRKEL: 20u00 – 21u30 (in stilte, behalve als we zingen natuurlijk 😉)

Bernard Deleersnyder van Klankhuis Ahawi begeleidt een zangcirkel waarin het plezier van samen(!) zingen (ook als je daar niet goed in bent 🎵) voorop staat. Met het medicijnwiel als bron van inspiratie staan we al zingend stil bij hoe we ten volle als onszelf in het leven kunnen staan. Drums, ratels en andere instrumenten zijn nooit ver weg. Mantra's en spiritsongs nodigen ons uit om te voelen wat het zingen met ons doet en er de kracht van te ervaren.  


✍️ZONDAG 13/11✍️

ONTBIJT + VALIES MAKEN: 8u00 – 9u30

SCHRIJFSESSIE: 9u30 – 12u30 (met pauze)

WARME LUNCH: 12u30 – 13u30

VRIJE TIJD: 13u30 - 14u00

WORKSHOP BIODANZA: 14u00 – 16u00 

Olga Bosmans van Bo Coaching neemt ons mee op Biodanzasleeptouw. Biodanza is geen dansstijl waar je passen aangeleerd krijgt. Integendeel zelfs: je danst vanuit je eigen kunnen. Ervaring en conditie zijn dus niet vereist. Het gaat hem om de vreugde van het bewegen en de bereidheid om mee te gaan met de impulsen van de muziek. Deze danservaring bestaat uit een aantal actieve dansen gevolgd door rustige oefeningen waardoor je dichter bij je eigen zijn komt. Biodanza hoopt onze oorspronkelijke gevoeligheid voor het leven, die vaak ingeslapen is, opnieuw te wekken. Om vanuit die gevoeligheid meer in verbinding met jezelf, de mensen en de wereld om je heen te leven. 

AFRONDEN EN NAAR HUIS: 16u00 - 17u00

 

​NA HET WEEKEND

☘️Kun je er weer tegenaan
☘️Begin je misschien wel weer een dagboek of krijgt het schrijven meer plaats in je leven
☘️Is je me-time-honger wat gestild
☘️Heb je meer inzicht in jezelf

 

JOUW INVESTERING?

555 euro (inclusief btw voor particulieren en exclusief 21% btw voor ondernemers)

 🎁huur zaal, maaltijden en verblijf: 255 €

 🎁workshops en schrijfsessies: 300 €

 

MAAR WIE INSCHRIJFT EN BETAALT VOOR 31/8/2022 MAG MEE VOOR 499€. EEN ZOMERSE KORTING VAN 56 €! 🏵️🌞🌻

 

🌞Korting: wie een tweepersoonskamer boekt, krijgt tien euro per persoon korting.

🌞Betaal je graag het weekend in schijven? Zet het zeker in je mailtje en we zoeken samen naar een haalbare oplossing voor jou.

 

 

INBEGREPEN

🍃2 overnachtingen in een eenpersoonskamer (10 euro korting per persoon voor wie in tweepersoonskamer slaapt)

🍃alle maaltijden

           2x ontbijt

           3x warme driegangenlunch

           2x avondmaaltijd

           koffie, thee en water

🍃begeleiding door professioneel autobiografisch schrijfcoach (en coach in opleiding)

🍃alle workshops

 

 

GOED OM TE WETEN

🎈Je bent niet verplicht om te delen. Weet wel dat het deugd kan doen om iets luidop uit te spreken. Je geeft stem aan wat er in je leeft. Dat is niet alleen helend voor jou, maar ook voor de anderen.

🎈Als schrijfcoach zorg ik voor een omgeving waar iedereen zich veilig voelt.

🎈‘Goed’ kunnen schrijven is geen vereiste. Dit is geen cursus literair schrijven. Het schrijven wordt ingezet als middel om te voelen wat er in ons omgaat.

🎈Dit weekend vindt plaats bij ten minste 8 deelnemers.

🎈We houden ons aan de dan geldende coronamaatregelen. Mocht het weekend door corona niet kunnen plaatsvinden, dan krijg je je geld terug.

🎈Boek van mijn Leven is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, maar sloot wel een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid af. ​  

 

 

JA, JA, JA, JA IK WIL MEE!

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar evelinecoppin@gmail.com. Ben je het nog niet zeker, schrijf je in voor de inspiratiemail. Misschien voel je op een gegeven moment wel aangesproken door een schrijftraject of workshop?

Geef je in het mailtje ook aan of:

 

💚je speciale wensen hebt qua voeding

💚je een factuur wenst (en graag ook meteen je gegevens 🏵️)

💚je graag op een eenpersoonskamer of tweepersoonskamer ligt? (10 euro per persoon korting)

💚wat je precies aanspreekt in het weekend?

💚je een stoelmassage wil (25 euro - ter plekke via Payconiq of cash te betalen)

 

Je bent helemaal zeker van je inschrijving als je het juiste bedrag hebt overgeschreven naar BE31 8915 0431 7255 met vermelding ‘schrijfweekend november 2022: helend schrijven en je naam’. ​

 

🎫Tot twee weken voor de start van het schrijfweekend kun je kosteloos annuleren. Nadien rekent de Oude Abdij annulatiekosten aan. Je mag altijd iemand zoeken om jouw plaats in te nemen. Maar met wat geluk meldt er zich nog een deelnemer aan na jouw afzegging en hoef je de annulatiekosten niet zelf te dragen.

 

🎫Het is nog onduidelijk of er een covidsafeticket zal worden gevraagd door de Oude Abdij. Als je geen covidsafeticket hebt en graag meewil, mag je me dat altijd laten weten. Als er toch een covidsafeticket zou nodig zijn, mag je gratis annuleren.

 

 

GETUIGENISSEN

"Als ik zou kunnen toveren zou ik mensen rondom graag willen betoveren met het positieve effect dat ik ervaarde van de schrijfoefeningen en de andere oefeningen op het weekend. De balans, het erkennen, de Aha-belevenis. het zou zo veel getroubleerde mensen het zo veel draaglijker maken: hen voeden, energie geven en moed. Kon ik maar toveren." (Kristel B.)

 

"Helemaal in het thema van het schrijfweekend (met als thema: loslaten en verlangen) had ik op zondagavond besloten om niet al te expliciet afscheid te nemen: loslaten, en weer verder. Maar na een halve week had ik het nog altijd moeilijk met 'weer verder'. Ik wil het gevoel dat ik daar had vasthouden. Ik had ook niet gedacht dat ik de deelnemers zou missen. Dank je wel, Eveline voor het organiseren van het mooie schrijfweekend. Je levert prachtig werk." (Mieke M.) 


"Ik had nooit gedacht dat ik door het schrijven zo goed in contact zou komen met mijn diepere ik. Ik heb beter leren kijken met mijn innerlijke ogen en daar ben ik Eveline heel erg dankbaar voor. Verder was ik positief verwonderd door de openheid waarmee anderen deelden" (Jos D.C.)

 

​"De verbondenheid die ik voelde met alle deelnemers raakte mij. Ook het loslaatritueel met de bootjes vond ik prachtig: hoe we alles wat we wilden loslaten op papier schreven, van dat blad een bootje vouwden, daarmee in stilte naar de Leie liepen en ze gelijktijdig te water lieten, er nog een paar minuten naar keken en dan weer in stilte terug wandelden. Voorts neem ik mee uit het weekend dat ik vaker mag schrijven. En ik ben heel blij dat het gevoel van de clown (door de workshop clownerie) weer in mij is wakker gemaakt."  (Marion N. )


"Het mogen laten zijn van de kwetsbaarheid ... dat was waardevol. Ik stapte vlot in het proces en kon me laten gaan in de flow van het moment. Naast de inspirerende verhalen van de anderen vond ik dat fijn om te ervaren." (Tine G.)

 

"Uit het weekend neem ik mee: de kracht van woord en beeld, het plezier van creatief bezig te zijn, mijn wensen voor 2022 en het gevoel dat ik dit soort verdiepende weekends aankan. De verschillende schrijfmethodieken inspireerden me, net als de verhalen van de anderen." (Annelies B.)


"Ik heb kunnen schrijven én voorlezen over wat/wie ik wou loslaten. Dat bracht me aan het schreien. Ik denk dat ik in tien jaar niet zoveel heb geweend ... Maar mijn emoties mochten er zijn. Ik ben blij dat ik het kùnnen en mogen huilen. Daarnaast werd ik geïnspireerd door de verhalen en woorden die uit mijn pen kwamen. De creatieve diepgang van iedereen raakte mij. Ik had een heel heel goed gevoel bij het weekend en ben blij dat ik de stap heb gezet om me in te schrijven." (Marie-Louise D.C.) 


"Ik neem een warm gevoel mee naar huis na dit weekend. Het leek wel of ik er veel langer dan twee dagen 'uit' ben geweest." (Liselotte A.)

 

 

WIE BEN IK?

Ik geef al drie jaar workshops en weekends helend schrijven. Ik volgde zelf verschillende schrijfretraites 'schrijven naar bewustzijn' bij Joey Brown, de opleiding 'autobiografisch schrijfcoach' aan het Instituut voor Biografiek (antroposofisch) en de cursus 'coachen door te schrijven' bij Sarah Muiderman. Ik ben geboeid door spiritualiteit, zingeving en schrijven natuurlijk. Jarenlang beoefende ik een ander soort van 'schrijven'. Ik was namelijk negen jaar journalist en ghostwriter. Momenteel begeleid ik ook nog mensen die begeleiding willen bij het schrijven van hun autobiografie.

Sessie(s)

zie hierboven ;-)


Details

Georganiseerd door Boek van mijn Leven

Docent Eveline Coppin

Duur Meerdere dagen

Start 11 nov. 2022 09:00

Einde 13 nov. 2022 16:00

Prijs € 555.00

Regio Oost-Vlaanderen

Locatie Oude Abdij Drongen

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!