Workshop Slam Poetry en impro

BENGEL biedt online workshops die de landsgrens overschrijden. Iedere editie geven een Belgische en een Nederlandse topdocent een sessie in een feestelijk en verrassend kader.
Iedereen kan en mag deelnemen. De laatste sessie op 28 oktober staat 'spelen met taal' centraal. 


Impro en poëzie

Gedichten kunnen een mooie en verfrissende vorm van input zijn voor een improscène. In deze workshop ga je onder leiding van Kila aan de slag met impro en poëzie. Hoe kun je een gedicht gebruiken tijdens een scène? En welke poëzie is daar geschikt voor? Aan het eind van de avond ken je een heleboel concrete manieren om impro en poëzie te combineren én krijg je een minibloemlezing mee naar huis met gedichten die geschikt zijn voor impro.

Begeleiding
Kila van der Starre - NL - is improspeler en literatuurwetenschapper. Ze speelt al meer dan tien jaar bij Alter Ego in Utrecht, de groep die in 2017 het NSK won en in 2018 het NSK organiseerde. Kila rondde in 2020 een proefschrift af over poëzie buiten het boek, waaronder poëzietatoeages en Instagrampoëzie. Ze is de oprichter en beheerder van Straatpoezie.nl.

 

Kennismaken met Slam Poetry

Bij Slam Poetry is zowel de inhoud als de uitvoering van een gedicht belangrijk. Slammers (slamdichters) gaan met elkaar de strijd aan in een wedstrijd waarbij ze hun eigen gedichten voordragen. Deze gedichten worden in korte tijd opgevoerd, waarbij de slammers het publiek en de jury moeten overtuigen.

Slam Poetry is, net als impro, een jonge en laagdrempelige podiumkunst. 

We verkennen deze discipline, gaan op zoek naar een evenwicht tussen inhoud & performance en wisselen ervaringskennis uit. Klaar voor een portie doordacht verbaal geweld?

Begeleiding
Martijn ‘Bekvegter’ Nelen - BE

"De wereld kreeg mij zo klein dat ik in m'n pen kroop.

Toen ik in 2012 slam poetry leerde kennen, vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Slam bleek het ideale medium om de liefde voor taal te combineren met de dorst naar poëtisch gekaderde straatwijsheden en de honger naar geëngageerde thematiek. Bovendien liet het mij toe om ongeremd in het openbaar mijn cynisme te spuien. En ik combineerde mijn nieuwe liefde, slam poetry, met mijn oude vlam, graffiti.

Ik slam niet om mijn naam op affiches te zien prijken, ik slam om mensen iets te vertellen. Over vergeten geschiedenis en onbezongen helden. Over ergernis en tristesse. Ik voer de luisteraar militante teksten op een bedje van woordspelingen en metaforen. En blijkbaar gaan ook de zogenaamde “moeilijke thema’s” er op die manier in als zoete broodjes.”


Maak een keuze en boek je ticket op: 

https://zeggedis.be/bengel/

 

Sessie(s)

Woensdag 28 oktober, online via de bijhorende link


Details

Georganiseerd door Bengel

Docent Kila van der Starre en Martijn ‘Bekvegter’ Nelen

Start 28 okt. 2020 11:00

Prijs € 14.00

Regio Online

Locatie Online

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 16+

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!