Workshopreeks 'helend schrijven' (voorjaar '24)

Vier keer samenkomen met dezelfde groep mensen. Dat vergroot de veiligheid én bovenal: de verbondenheid. En we kunnen vanaf de tweede keer het voorstellingsrondje skippen. Het is ook een kans om eens wat uitgebreidere, andere of uitdagendere schrijfopdrachten te doen. Maar geen nood. Ook wie nog nooit deelnam aan een workshop of weekend helend schrijven is heel erg welkom. We bouwen op. Workshop na workshop.


In deze reeks laat ik je kennismaken met een grote variatie aan schrijfmethodieken (proprioceptive writing, autobiografisch schrijven, de kracht van schrijven bij coaching, puntlijnmeditatie van Joey Brown, innerlijk pelgrimeren van Christine de Vries, …).


Maar ook je creativiteit wordt gestimuleerd, want ik sluit graag een schrijfopdracht af door je een gedicht te laten schrijven. Da’s niets om gillend van weg te lopen, want ik begeleid je hier stap voor stap bij. Wist je trouwens dat deelnemers vaak ontzettend verrast zijn door het gedicht dat uit hun pen is gevloeid?


Wie wenst kan ook in de tussentijd schrijfinspiratie ontvangen. Elke woensdag tussen 14 februari en 1 mei krijg je een mail met een inspirerende schrijfopdracht, behalve op de dagen waarop er een workshop plaatsvindt. Da’s dus tien keer in totaal. Wie hieraan deelneemt, mag lid worden van de Facebookgroep Helend schrijven. Daarin zitten alleen maar mensen (een zestigtal ondertussen) die deelnemen aan of hebben deelgenomen aan een mailtraject.


Voor wie all the way will gaan, neemt er meteen drie uur coaching bij. Die plannen we samen in tussen februari en juni. Zo word je nog extra ondersteund tijdens deze reeks, want het schrijven zal ongetwijfeld wel wat losmaken.

WAT KAN HET JE BRENGEN? 

💛een stevige portie zelfinzicht
💛een arsenaal aan schrijftechnieken waarmee je thuis aan de slag kan
💛contact met gelijkgezielden op een diep niveau
💛een boost voor je creativiteit
💛rust in je gedachten
💛een andere kijk op wie je bent en wat je denkt over jezelf, anderen en bepaalde situaties
💛warme zelfliefde

 

WAT VINDEN ANDEREN ERVAN?

⚡De groep was heel divers en dat maakt het boeiend. Je hebt ons schitterend begeleid met jouw positieve uitstraling. Het is jouw sterkte, Eveline, om een groep op een respectvolle manier te begeleiden. Ik bewonder jou daarin." (Marie-Anne C.)


⚡"Ik wist op voorhand niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik kreeg zoveel meer, zeker omdat ik ook had ingeschreven voor de extra mails. Zo trek je meer een lijn; je houdt de beweging meer gaande. Ik kreeg zoveel aangereikt van jou Eveline, van de medetochtgenoten én van mezelf." (Ann B.)


⚡"Ik ontdekte dat schrijven écht helend werkt en dat er veel antwoorden al in jezelf zitten die er door het schrijven kunnen uitkomen. Bijzonder om te voelen was ook dat er tochtgenoten zijn; mensen die met hetzelfde bezig zijn." (Sofie V.)


⚡"Het fijnst aan de workshopreeks? De vaste groep waardoor je elkaar echt kunt leren kennen, het gevoel van verbondenheid, het verwerven van inzichten en aan het licht brengen van wat diep verborgen ligt." (Aline S.)


⚡"De formule met de potluck vond ik zeer origineel en gaf ook de mogelijkheid om elkaar via deze weg te leren kennen." (Marie-Ann C.)

 

WANNEER?
🗓️ woensdag 07 februari 2024
🗓️woensdag 13 maart 2024
🗓️woensdag 17 april 2024
🗓️woensdag 15 mei 2024
Telkens ​van 10u00 tot 16u30

Lukt het niet om er één keer niet bij te zijn? Je krijgt sowieso de oefeningen via mail opgestuurd.


WAAR?
in mijn huiselijke living (Parelhoenstraat 56 in Gent)

 🛣️makkelijk bereikbaar met auto (afrit UZ Gent) én openbaar vervoer (18 minuutjes wandelen van station Gent-Sint-Pieters)
💡​ veel licht
​🏡 groene stadstuin
 ✍🏼een grote mooie schrijftafel met voldoende plaats om in je eigen bubbel te schrijven

 

PRIJS?
​vanaf 399 euro (3 uur coaching en extra inspirerende mails in de weken waarop we niet samenkomen, zijn mogelijk). Wie graag in schijfjes betaalt, laat zeker horen.

 

WIE IS EVELINE COPPIN?

Ik ben een zinzoekende, sensitieve, taalliefhebbende, romantische boeken lezende, zumbadansende dertiger (nog even ;-)). Mama van drie kinderen. Partner van Philippe, mijn spiegel, speelgezel en knuffelaar. Ik volgde verschillende schrijfopleidingen, maar belangrijker dan al die 'opleidingen' zijn de schrijfretraites die ik meemaakte en heel wat andere cursussen, workshops en coaching (autobiografische coaching, familieopstellingen, the heart of your voice, ...) om mezelf beter te leren kennen en te ont-wikkelen. 

Sessie(s)

🗓️ woensdag 07 februari 2024
🗓️woensdag 13 maart 2024
🗓️woensdag 17 april 2024
🗓️woensdag 15 mei 2024
Telkens ​van 10u00 tot 16u30


Details

Georganiseerd door Boek van mijn Leven

Docent Eveline Coppin

Duur Meerdere dagen

Start 7 feb. 2024 09:00

Einde 15 mei 2024 14:30

Prijs € 399.00

Regio Oost-Vlaanderen

Locatie Parelhoenstraat 56, Gent (aan mijn grote ovalen schrijftafel in de living)

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!