Nieuws

Oefen voor De Schrijfwijzen met De Standaard en Sofie Lemaire

Vrijdagavond 9 oktober om klokslag 20u is het zover: dan strijden meer dan 2000 taalfans in 75 bibliotheken mee met de derde editie van De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden

 

Oefening baart kunst

Wie beslagen op het ijs wil komen, kan vanaf maandag 5 oktober alvast warmlopen met het oefendictee van De Standaard en Radio 1, ingelezen door radiopresentatrice Sofie Lemaire

 

 

Wil je het dicteeschrijven nog iets meer in de pols krijgen? Zet je dan ook even aan het oefendictee op VRT Taal. Taalexpert Ruud Hendrickx leest Dolly voor, de dicteetekst waar de deelnemers van De Schrijfwijzen vorig jaar op zwoegden. 

 

Coronaproof De Schrijwijzen spelen

De Schrijfwijzen, het Groot Dictee Heruitgevonden bestaat ook dit jaar uit drie rondes: een klassiek dictee, een multiple choice-ronde en de gevreesde spellingbee, waarbij spelers afvallen zodra ze een woord fout hebben gespeld. 

Alle bibliotheken nemen uiteraard maatregelen om het dictee veilig en coronaproof te laten plaatsvinden. Daarom zijn plaatsen dit jaar schaarser: sommige bibliotheken hebben ruimte voor vijftien spelers, in andere bibs kunnen 50 mensen deelnemen. Deelname is gratis, inschrijven kan online of bij een deelnemende bibliotheek.

Voel je de taalmicrobe kriebelen, maar ben je nog niet ingeschreven? Geen nood: inschrijven kan nog steeds bij een van de deelnemende bibs of gewoon op deschrijfwijzen.be. Wees snel want plaatsen zijn beperkt. 

 

Veel succes, scherp je pen alvast en tot vrijdag! 

Winnaar De Schrijfwijzen 2019

De Schrijfwijze 2019, Joost Verheyen uit Paal-Beringen (links) strijdt dit jaar opnieuw mee. 

 

 

 

Foto Sofie Lemaire © Mushlack