Nieuws

Vijf boeiende auteurslezingen

Ook dit najaar organiseren we vijf bijzondere en openhartige ontmoetingen met auteurs. Ze laten ons binnengluren in de interne keuken van hun schrijverschap.

De auteurslezingen vinden plaats in de prachtige Hiberniaschool in Antwerpen. Alle lezingen zijn coronaproof en dus met beperkt publiek. Kan je niet fysiek aanwezig zijn of is de voorstelling helaas al vol? Niet getreurd. Je kan elke lezing ook digitaal bijwonen. Plaatsen in onze Zoomzaal zijn onbeperkt.

Voor het eerst kan je ook een abonnement nemen op de lezingen. Voor 35 euro kun je ze alle vijf lezingen bijwonen. Je kiest zelf of je er online of fysiek bij bent. 

 

Mustafa Kör

Geboren in Anatolië, opgegroeid in Belgisch Limburg: Mustafa Kör is een schrijver met een hart in twee werelden en dat blijkt ook uit zijn bejubelde debuutroman 'De lammeren' (2007, heruitgegeven in 2017). Met zijn prachtige bundel 'Ben jij liefde' (2016) bewijst Kör dat hij ook een fantastische dichter is. Vanaf 2022 wordt hij voor twee jaar onze nieuwe Dichter des Vaderlands! 

Een gesprek over de rijkdom van schrijven vanuit twee culturen en spannende vooruitzichten.

Wanneer: woensdag 22 september 2021 om 19u

Inschrijven voor het live event.
Inschrijven voor de online event.

 

Charlotte Van den Broeck

In oktober 2016 verzorgde ze als jongste gastlandspreker ooit samen met Arnon Grunberg de opening van de Frankfurter Buchmesse. Zowel haar debuutbundel 'Kameleon' en haar volgende bundel 'Nachtroer' vielen in de prijzen en met haar bijzondere essaybundel 'Waagstukken', over architecten die aan hun werk ten onder gingen, schreef Charlotte Van de Broeck een prachtig en fel gesmaakt prozadebuut.  

Charlotte Van den Broeck is docent bij SchrijversAcademie. Welke tips heeft zij voor (beginnende) dichters?

Wanneer: woensdag 20 oktober 2021 om 19u

Inschrijven voor het live event.
Inschrijven voor de online event.

 

Burhan Sönmez

De Turks-Britse schrijver Burhan Sönmez groeide op in een Koerdisch dorp in Anatolië, waar geen elektriciteit en dus geen televisie was maar wél een moeder en grootmoeder die fantastisch verhalen konden vertellen. Vandaag woont en werkt hij in Cambridge. Met zijn derde boek, 'Istanbul, istanbul', een roman die de vertelkracht van zijn Koerdische achtergrond combineert met een groot stilisme, brak hij internationaal door. Zijn romans verschijnen in meer dan veertig landen, ook in het Nederlands. 

Sönmez studeerde rechten en is naast schrijver ook mensenrechtenactivist en bestuurslid van PEN International. Wat doet schrijven ver weg van het land waar hij van houdt met hem? En schrijven in een andere dan zijn moedertaal?

Wanneer: woensdag: 17 november 2021 om 19u

Inschrijven voor het live event.
Inschrijven voor de online event. 

 

Anneleen Van Offel

Met haar roman ‘Hier is alles veilig’ (2020) maakte Anneleen Van Offel al meteen een opgemerkt debuut. Al was ze dan al geen onbekende op de literaire scène. Ze publiceerde verhalen en poëzie in diverse literaire tijdschriften, schreef gastcolumns voor De Morgen en de Standaard en is Letterzetter van de stad Kortrijk. 

‘Hier is alles veilig’, speelt zich af in Israël. Hoe kwam ze op het idee? En hoe doe je dat: schrijven over zo’n complex land?

Wanneer: woensdag 22 december 2021 om 19u

Inschrijven voor het live event.
Inschrijven voor de online event.

 

Gaea Schoeters

Met ‘Meisjes, moslims en motoren’ schrijft Gaea Schoeters haar eerste boek: een verslag van de reis die ze samen met Trui Hanoulle maakte, op de motor, door alleen maar moslimlanden. Intussen zijn we zoveel reizen, boeken, scenario’s voor televisie, theaterteksten en operalibretto’s later. Alleen al vorig jaar maakte Schoeters diepe indruk met ‘Tiresias’, de vertaling die ze samen met Johanna Pas maakte van het spreekgedicht ‘Hold your own’ van Kae Tempest én met haar roman Trofee.

Zo’n indrukwekkend gedicht vertalen, hoe doe je dat? En hoe combineert Gaea de verschillende genres - journalistiek, literair proza en podiumteksten, jeugd- en kinderboeken?

Wanneer: woensdag 19 januari 2022 om 19u

Inschrijven voor het live event.
Inschrijven voor de online event.

 

Wil je graag alle vijf auteurslezingen bijwonen (fysiek of online)?

Neem dan een abonnement.